Din nou, de râsul curcilor… Judeţul nostru, printre ultimele la rezultatele simulării examenului de Evaluare Naţionale

0
271

Rezultatele la simularea examenului de Evaluare Naţională 2018 nu sunt deloc promiţătoare. Astfel, cele anunţate de reprezentanţii ministerului Educaţiei arată că, la limba şi literatura română, 63,1% au luat nota 5, în timp ce la matematică, o treime au reuşit să obţină nota amintită.

Pe tranşe de medii, cele mai multe au fost cele între 5 şi 5,99, iar cele mai puţine, cum era de aşteptat, cele de 10: doar 48 la nivelul întregii ţări.

Judeţele cu cea mai bună prestaţie (cele mai multe note mai mari sau egale cu 5) sunt Clujul (peste 60 % dintre elevii care au participat la simulare) şi Capitala, cu 64,7%.

În schimb, judeţul nostru se pare că, din nou, ajunge pe ultimele locuri la nivel naţional. Astfel, conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Giurgiu, nici măcar jumătate dintre elevii care au participat la simularea examenului de Evaluare Naţională 2018, în judeţ, nu au reuşit să ia note mai mari sau egale cu 5 la limba şi literatura română. Doar 43,25% dintre aceştia au reuşit să ia nota „de trecere”. La matematică, situaţia este şi mai gravă: doar 21,26% dintre elevi au obţinut minim 5. Cumulat, doar nouă note de 10 au fost obţinute de elevii giurgiuveni: cinci la matematică şi patru la limba şi literatura română.

Notele pot fi trecute în catalog, ca şi în cazul simulării la examenul de bacalaureat, doar ca urmare a cererii scrise a elevului. Reamintim că obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile pe care le presupune acest examen, respectiv stabilirea şi conştientizarea nivelului real de pregătire, în vederea optimizării performanţelor!