Din ianuarie strângem semnături pentru un nou partid”, a spus Sebastian Ghiță duminică seară la România TV . Într-un PSD acuzat de comunism nu mă pot întoarce, a mai spus Ghiță.  Primul capitol din statutul noului partid  se pare că a fost deja scris, nimic original, dar semnificativ întrucăt Ghită a debutat  ca noul lider a viitorului partid , recitând Doina, poezie scrisă de Mihai Eminescu. Interpretarea a impresionat pe cei 800 de tineri  prezenți la Poiana Brașov , la startul noului partid, la o întâlnire plătită  de Ghiță și ai lui!

Întâmplător sau nu acești tineri  sunt  chiar cei care l-au sprijinit pe Ponta în campanie, prezenți din toate județele (unii spun că și din toate partidele!) evenimentul fiind organizat de Sebastian Ghiţă şi echipa de campanie a lui Victor Ponta. Din Giurgiu se pare că am avut și noi o delegație formată  din doi tineri… La rândul său, Marian  Vanghelie susține  și el necesitatea infințării unui adevărat partid de stânga, cităm: unde delictul de opinie nu poate face victime! Dintre oamenii politici  marcanți ai PSD, la Giurgiu, nimeni nu a schițat însă până acum vreun semn că ar saluta ideea lui Vanghelie, dar nu se știe ce se va întâmpla până la final…

Ce este bizar la Giurgiu , constă însă în  grija site-urilor  pesediste  pentru soarta ACL-ului,  în timp ce sub privirile lor ,  are loc încet, dar sigur,  destrămarea celui mai mare partid, care demonstrează că nu are nevoie de adversari pentru a fi decimat. În PSD se dezvoltă autocanibalismul! Cine  vor fi însă  tinerii din Giurgiu, care vor recita alături de sensibilul Ghiță , poezii în noul partid ? Cine vor fi lupii tineri, transformați în șacali,  care se vor întrepta către noul partid al lui Vanghelie, și cine  va rămâne să scape turma, vom vedea în următorul interval de timp. Însă până la acel moment,  mai ușor cu grija pentru soarta  ACL-ului și mai multă analiză din partea PSD, că de acolo tot  saltă DNA-ul , zi de zi,”fruncea” corupției acestei țări.

 

P.S. Atenție! Doi social democrați giurgiuveni apar pe listele cu lideri politici cu probleme în justiție . Să vedem mai întîi ce se va întâmpla cu aceștia și de abia apoi vom vorbi despre…Dabija! (Prietenii cunosc rima!)