Rezultate rușinoase și la examenul de titularizare, în județul Giurgiu

  Luni, 20 iulie, s-au afișat rezultatele la examenul de titularizare susținut de  dascălii giurgiuveni săptămâna trecută. Astfel, din cei 231 de candidați înscriși, 22 au absentat, 50 s-au retras la vederea subiectelor, rămânând pentru a susține examenul doar 159, dintre care  35 au obținut nota minimă de trecere (7). Un nou eșec în sistemul de învățământ giurgiuvean am putea remarca, în condițiile în care abia un sfert dintre candidați au reușit promovarea.titularizare_profesori_47104500

        În acest sens, jurnaliștii publicației noastre au stat de vorbă cu câțiva dintre dascălii care au susținut examenul de titularizare, aceștia declarându-ne că subiectele nu au fost foarte dificile, dar că baremele de notare nu au permis acordarea de punctaj parțial, ceea ce înseamnă că dacă respectivul candidat a rezolvat corect doar o parte dintr-un subiect, nu i se ia în considerare această parte, ci este depunctat în totalitate. Totuși, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, prof. Georgeta Stănescu, contactată pentru a ne oferi la rândul său un punct de vedere, nu consideră că aceasta este cauza rezultatelor slabe obținute de candidații giurgiuveni, ci, pur și simplu, nivelul scăzut de pregătire al acestora,  mai ales că lucrările au fost corectate de câte un profesor universitar și unul preuniversitar cu experiență.

        În privința candidaților care au obținut minimum nota 5 la examenul de titularizare, aceștia se pot angaja în învățământul preuniversitar pe perioadă determinată, adică în calitate de suplinitori calificați sau pot ocupa catedrele incomplete. În judeţul Giurgiu există 47 de posturi titularizabile, 237 dintre posturi sunt pentru suplinire şi 563 sunt catedre incomplete.

(Teodora NICOLAU)