ionutpopa-popupLa DSVSA Giurgiu, proaspătul șef al servicului de Antifraudă, Fănel Mitran, adept al sintagmei Munca l-a creat pe om, dar nici lenea n-a omorat pe nimeni – personaj principal al unei anchete aflată în plină desfășurare , de când a fost numit, în mod  paradoxal și totodată ca o ironie a sorții, șef al Servicului de Antifraudă, doctorul , așa cum ne relatau colegi de-ai săi din cadrul DSVSA , a încetat să mai trimită pe cineva să plece în control pe teren. Noroc cu o sesizare venită marți 26 ianuarie, de undeva din nordul județului, căci altfel Fănel al nostru s-ar fi putut îmbolnăvi de plictiseală , de atâtea filme vizionate zilnic pe Calculatorul din dotarea Direcției.

Când se supără, nea Fănel  mai întreabă de colegul său dr. Patentașu, de care-l freacă o grijă de zile mari (  în intervalul luni dimineață -vineri la prânz) .

Fănel are noroc, spun unii,  cu soția sa, șefa Laboratorului de Siguranța Alimentelor ( căci în DSVSA  Giurgiu  toți salariații aproape sunt rude între ei) cu doamna Mitran Petruța, pe care o alintă Pepe sau Pepi, în funcție de starea emoțională în care se află. În rest s-auzim de bine…de la DNA!

(N. Igye Nicu)