mai-multi-imigranti-ilegali-printre-care-si-patru-copii-prinsi-la-granitele-romaniei-966

În urma acţiunilor desfăşurate, pe linia prevenirii si combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră au depistat în punctele  de trecere ale frontierei și frontiera terestră (zona de competenţă) un număr de 421 de persoane care au încercat în 2015 să treacă ilegal frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire în/din România. Persoanele în cauză au fost depistate folosind diferite metode: legitimarea cu documente false la controlul de frontieră, ascunderea în mijloace de transport, ocolirea punctelor de frontieră sau prin trecerea Dunării cu barca.

 În ceea ce priveşte naţionalitatea persoanelor depistate în tentativa de trecere ilegală a frontierei, se constată că cea mai mare parte dintre acestea provin din ţări precum Siria, Afganistan, Irak, Pakistan, Albania şi  Iran.

 Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar persoanele depistate, conform protocolului încheiat cu partea bulgară, au fost predate statului vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În anul de referinţă, numărul cetăţenilor străini cărora nu li s-a permis întrarea în ţară a fost de 751, iar numărul celor cărora nu li s-a permis ieşirea din ţară a fost de 32. Acestora nu li s-a permis tranzitarea frontierei de stat ca urmare a faptului ca nu îndeplineau condiţiile legale.

(Jurnal)