Dilema „Cetățeanului turmentat”, post alegeri electorale

0
490

Victor Ponta a declarat recent că PNL i-ar fi  propus să se „alieze” cu scopul de a forma majorități în consiliile județene, în consiliile  locale și în consiliile de municipii.

După ce doamna Firea a spus că PSD-ul să nu se alieze cu mine, în absolut toate județele, domnul Ciolacu mi-au cerut să ne aliem. Nu înainte, acum după locale, să constituim majorități în diverse județe și municipii în care se poate face majoritate cu Pro România, sau nu.

Și cei de la PNL mi-au cerut chestia asta. Se va întâmpla de la caz la caz. Sunt județe unde ne putem alia, sau unde nu. În cele mai multe, nu!

În acest context ne-am putea trezi că cei doi contracandidați la Primăria Giurgiu, Nicolae Barbu și  proaspătul primar, ales, Adrian Anghelescu vor deveni ”colegi” de înțelegere, ce pentru unii  înseamnă de pe acum  un fel de ”anus contra naturii”!

Mai mult de atât, se pare că Pro România a semnat deja o alianță cu ALDE. În consecință, conform îndemnului popular ”Hai să facem hora mare! ”, liberalii lui Orban ar putea sta la aceeași masă cu aliații social democraților, perdanții lui Călin Popescu Tăriceanu. Ba, în trendul acesta, poate chiar cu adversarii lor politici, PSD-ul. Că dacă tot e nuntă, să fie toată lumea mulțumită, ca să nu fugă cineva cu mireasa taman în prag de parlamentare, că e belea mare!

Astfel că lui, electoratului, nu-i rămâne acum decât să se, scarpine în cap, a pagubă, întrebându-se, aidoma cetățeanului turmentat: ”Scuzați-mă stimabililor, dar eu, eu cu cine-am VOTAT?!”

(Florian Tincu)