Acuzat de unii cetăţeni că nu a tratat şoselele municipiului cu cloruri pe bază de sodiu, directorul Direcţiei Generale de Servicii Publice şi Gospodărire Comunală, Liviu Popazu a ţinut să precizeze: „ Uitaţi-vă în ce hal arată bulevardele Capitalei, acolo unde gheaţa a fost tratată cu sare. S-au format adevărate cratere în asfalt, care vor trebui plombate cu bani grei, imediat ce timpul se va încălzi. Pentru a evita acest lucru noi am preferat modalităţi care să nu ducă la compromiterea şoselelor.

Aşa cum vă promiteam cu o săptămână în urmă, am reuşit să găsim o soluţie antiderapantă, achiziţionată de la o firmă bulgărească. Este vorba de o soluţie de clorură de magneziu, care în urma testelor efectuate s-a constatat că atacă doar porţiunile betonate, porţiuni care vor fi evitate.

Iarna nu s-a sfârşit încă, aşa că îi asigur pe giurgiuveni că dacă această soluţie îşi va demonstra eficienţa nu vom economisi niciun gram, fiind la fel de interesaţi, ca şi ceilalţi cetăţeni, de siguranţa fiecăruia dintre noi indiferent dacă este vorba despre pietoni sau conducători auto.”

Zilele însorite din a doua parte a săptămânii care tocmai s-a încheiat, i-a ajutat pe lucrătorii din DADP să treacă de urgenţă la dislocarea grătarelor de rigole stradale din gheaţa în care erau ţintuite, lăsând astfel liber accesul apei rezultate din topirea zăpezii. „Deşi mi s-a reproşat că n-am dat pe străzi cu cloruri, nimeni nu poate să spună că principalele căi de acces ale municipiului nu au fost curăţate pe cea mai mare suprafaţă a lor, de cantităţile mari de zăpadă căzute în ultima vreme. Dovadă este faptul că nu s-au creat blocaje în trafic şi nici accidente importante, utilajele noastre acţionând zi şi noapte atunci când acest lucru s-a impus, chiar şi în toate cele 7 zile ale săptămânii, în momentele în care zăpada a căzut cu violenţă peste oraş.” Directorul DGSPGC a mai precizat că echipele sale sunt pregătite pentru următoarea zăpadă prognozată de specialiştii în meteorologie, care, se pare, va fi şi ultima confruntare serioasă cu generalul iarnă, din acest an.

T.Florian