Jurnal Giurgiuvean

DEZVĂLUIRI! Cât credeți că avea, în 1989 , la CEC, Traian Băsescu?!

 

Informații extrem de interesante au fost publicate  recent de către o mai veche cunoștință a noastră, celebra Raisa Ekaterina Ivatenko  , într-o postare pe pagina sa de facebook.  Informațiile  îi vizează pe Traian Băsescu, Ion Iliescu și  Adrian Năstase. Dar hai să parcurgem declarațiile  fostei agente secrete a Serviciului Secret al Armatei, DGIA, locotenent-colonel în rezervă…

În ianuarie 1990, Traian Băsescu a fost numit, de către Ion Iliescu, secretar executiv al FSN! Pe nepusă masă! De unde se cunoșteau? În 2004, șeful de atunci al SRI trimitea către CNSAS o Notă în care se spunea că „Băsescu Traian nu a colaborat cu nicio structură a Securității”! DAR CU ALTE STRUCTURI, STRĂINE, A COLABORAT? – update: în 2012 se lăuda public la un post TV, în emisie directă, că în 1989 avea la CEC suma de UN MILION DE DOLARI! Reamintesc cititorilor că suma pe care, prin comparație, o avea, în 1989, Elena CEAUȘESCU era de doar 200.000 de dolari! Și Băsescu Traian, uns secretar executiv al FSN de către beneficiarul loviturii de Stat din decembrie ’89, avea la CEC, în 1989, un MILION DE DOLARI? În 2005, imediat cum a câștigat alegerile prezidențiale, șefii SRI din Caraș-Severin, Timiș și Mehedinți i-au înmânat mega-dosarul de contrabandă cu petrol săvârșită de către Năstase Adrian pe Clisura Dunării. Dosarul avea titlul „Tabac”.

În loc să-l infunde pe Năstase, mai ales că mințea poporul că el, Băsescu Traian, este dușmanul lui Năstase, i-a înfundat pe bieții oameni care-i dăduseră dosarul, dându-i afară din SRI exact de a doua zi, și a distrus dosarul de urmărire informativă „Tabac”, salvându-i curul lui Năstase de la o condamnare de 25 de ani cu executare pentru încălcarea siguranței naționale! Și acum, concluzia la afirmația lui că avea în 1989 depuși la CEC bani echivalenți sumei de 1 milion de dolari: în 1989 funcționa atât legea ilicitului, deci la o așa sumă primea condamnare la moarte, și, pe de altă parte, la CEC era un prag până la care puteai depune bani, și NIMENI, nici măcar Elena Ceaușescu, soție de șef de Stat, nu-l încălcase!

Îl cred totuși că el, Băsescu Traian, deținea acest un milion de dolari în 1989 (și nu putea sa strângă această sumă din „bișnița cu blugi” așa cum a afirmat, deoarece ar fi însemnat că a vândut 200 de tone de blugi ca să încaseze pe ei o așa sumă, ceea ce e de domeniul fantasmagoriilor din capul lui!), cu mențiunea că un singur român a mai beneficiat de un milion de dolari: Pacepa, atunci când a fugit cu secretele de stat ale României, exact un milion de dolari i-au dat americanii pentru trădare, și suma este specificată de către Pacepa în cartea lui!

Prin urmare, Băsescu Traian trebuie să îmi răspundă la următoarea întrebare: el pentru ce servicii și făcute CUI avea un milion de dolari în 1989? Și o altă întrebare este ce servicii a prestat și pentru Ion Iliescu de l-a numit ăsta taman pe el, în ianuarie ’89, SECRETAR EXECUTIV AL FSN, funcția cea mai importantă după cea a Iliescului?

 N.Red. – Vă lăsăm pe d-stră să faceți comentarii…

(Jurnal)

Exit mobile version