Ceea ce la început părea doar o glumă bună, iată că începe să prindă contur cu doar câteva săptămâni înainte de reluarea noului campionat.

Datorită problemelor financiare cu care municipalitatea se confruntă, se pare că Lucian Iliescu nu mai poate acorda aceeaşi atenţie zeului fotbal.

Clubul Sportiv Dunărea trăieşte din sumele aprobate prin hotărâri de consiliu local, în afara acestora neputându-se vorbi decât de “pseudo-sponsori”.

“Salvarea” echipei de fotbal (peştele cel mare din cadrul CS Dunărea) poate veni din partea unui alt giurgiuvean, controversatul om de afaceri Ioan Niculae (născut în comuna Buturugeni), patron al Astrei Ploieşti (fostă CSM FC Ploieşti) recent promovată în primul eşalon fotbalistic al ţării.

Astfel, Lucian Iliescu a declarat că s-a întâlnit de câteva ori cu Ioan Niculae pentru a discuta posibilitatea ca Dunărea Giurgiu să devină nici mai mult nici mai puţin decât “satelitul” celor de la Astra! “În momentul de faţă este unica soluţie pentru a salva echipa de fotbal”, a declarat Lucian Iliescu în cadrul conferinţei de presă din urmă cu câteva zile. Înnebunit după fotbal, edilul-şef al urbei nu poate concepe ca formaţia pe care o conduce să se desfiinţeze sau să retrogradeze la finele sezonului următor.

“Mai mult ca sigur Ioan Niculae se va implica financiar la Giurgiu, şi aproape sigur pentru a beneficia de acest lucru va trebui să devenim echipa secundă a celor de la Astra”, a fost “bomba” pe care Lucian Iliescu a detonat-o de curând.

Interesant este faptul că discuţiile s-au purtat numai la nivel înalt, deoarece preşedintele CS Dunărea, Stelian Marin, nu ştie (sau afirmă doar că nu ştie) despre intenţiile primarului municipiului. Lucian Iliescu a exclus posibilitatea ca Dunărea să creeze un parteneriat cu Astra Ploieşti (situaţie în care Dunărea s-a mai aflat în sezonul 2001/2002 atunci când în urma colaborării cu FC Naţional Bucureşti, echipa a purtat denumirea de FC Naţional Inter Dunărea Giurgiu).

Echipa se va numi, cel mai probabil, Astra II Ploieşti. Meciurile de pe teren propriu se vor disputa la Giurgiu, echipa de la malul Dunării angajându-se să “ruleze” o serie de fotbalişti tineri (sau mai puţini tineri) care nu vor putea fi incluşi în lotul lărgit cu care echipa-mamă va aborda partidele din Prima Ligă.

În cazul în care Dunărea Giurgiu va deveni Astra II Ploieşti, dacă Astra va retrograda din Liga I, indiferent de poziţia pe care “giurgiuvenii” o vor ocupa la finele sezonului 2009/2010, vor retrograda, automat, în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării!

Lucian Iliescu a declarat că este posibil şi acest scenariu însă îşi va lua unele măsuri de precauţie, în sensul că această “relaţie” cu clubul prahovean va fi una de compromis şi de scurtă durată.

Rămâne de văzut dacă “soluţia” gândită de preşedintele de onoare al Dunării Giurgiu se va concretiza şi dacă clubul giurgiuvean îşi va vinde sufletul “diavolului” (N.A. porecla susţinătorilor Astrei este aceea de “dracii negri”).

Bogdan VLADU