un-barbat-din-bacau-s-a-impuscat-in-timp-ce-isi-curata-arma-de-vanatoare-18516844Toți cei îndrăgostiți de vânătoare și care  deţin arme letale şi neletale ce necesită autorizare vor fi obligați să se supună de acum înainte unui examen psihologic. Asta în cazul în care,  în orice moment, autorităţile solicită acest lucru.

Cei ce  nu se vor prezenta la această examinare, îşi vor pierde dreptul de a deţine arme!  Până în prezent, această verificare era făcută doar înainte de obţinerea autorizării şi la momentul reînnoirii valabilităţii acesteia.  

Persoanele care posedă  arme letale şi neletale pentru care este necesară autorizarea vor fi obligate să se prezinte la un examen psihologic şi/sau medical la cererea poliţiştilor. Astfel de solicitări vor putea fi făcute atunci când se constată motivat că examinarea este necesară pentru menţinerea autorizării.

Introducerea examinării psihologice şi/sau medicale în orice situaţie motivată constatată de poliţişti sau de medici şi/sau psihologi – pentru persoanele care deja deţin arme letale şi neletale supuse autorizării – este prevăzută într-un proiect pentru modificarea Legii armelor şi muniţiilor. Acesta a trecut recent de votul decisiv al deputaţilor şi acum aşteaptă să fie promulgat de Klaus Iohannis. Pentru a se aplica, în afară de semnătura preşedintelui, documentul va mai avea nevoie  de publicarea ei  în Monitorul Oficial.

(Jurnal)