Despre CALITATEA APEI  POTABILE

0
3573

Apa Service Giurgiu, operator licențiat, distribuie utilizatorilor săi apă a cărei calitate este supravegheată permanent prin proceduri tehnice riguroase, atât în laboratoarele proprii cât și împreună cu Direcția de Sănătate Publică Giurgiu.

Verificarea calității apei potabile distribuită consumatorilor se face în conformitate cu programele de monitorizare de control și audit.

Prin monitorizarea de control se verifică calitatea organoleptică și microbiologică iar prin monitorizarea de audit se verifică conformitatea cu cerințele de calitate pentru parametrii din legea 458/2002 cu modificările și completările ulterioare. Astfel, s-au identificat puncte diverse de prelevare uniform distribuite (stațiile de tratare Giurgiu Nord, Giurgiu Sud, Slobozia, Bolintin Vale și  Mihăilești, Liceul nr. 2, Școala nr. 6, Școala nr. 8, Școala nr. 10, Școala nr. 1, Vama Veche, Piața Centrală, Str. Clopotari, Școala Slobozia, Primăria Slobozia, Școla Bolintin Vale, Primăria Bolintin Vale, Școala Mihăilesti, Primaria Mihailești etc.) de unde, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Giurgiu, se prelevează și analizează, cu o frecvența stabilită de legea 974/2004 cu modificările și completarile ulterioare, un număr suficient și reprezentativ de probe de apă potabilă.

În conformitate cu legea 974/2004 cu modificările și completările ulterioare, în functie de volumul de apă distribuit prin cele 5 stații de tratare (Giurgiu Nord, Giurgiu Sud, Slobozia, Bolintin Vale si Mihăilești) precum și în funcție de numărul de utilizatori din stațiile respective, prelevarea probelor și analiza fizico-chimică și microbilogică se face cu o frecvența prestabilită, care poate fi urmărită accesând link-ul:

CALITATEA APEI POTABILE – apagiurgiu.ro

(Apa Service SA Giurgiu)