cod-galben-de-inundatii-pe-raul-neajlov-si-paraul-cainelui-in-judetele-giurgiu-si-teleorman-250799Care a fost bilanțul distrugerilor făcute de viitură…

 În urma ploilor abundente căzute cu aproape o săptămână în urmă, în timpul cărora s-au înregistrat căderi masive de apă pe metru pătrat, în câteva zone cunoscute în județ cu risc de inundare, au apărut probleme. Acestea sunt localități  aflate  pe malurile râurilor Argeș, Neajlov (și afluenții acestuia)  și râul Sabar. Primarul comunei Călugăreni , Marin Voinea ne spunea că apa Neajlovului  a creat mari stricăciuni Drumului Comunal 107 Călugăreni- Hulubești, unde pe porțiuni de drum apa pur și simplu a ”mușcat”  din asfalt …Circa 400 de ha de Islaz comunal este și el inundat cât și circa 300 de ha din pădurea din apropiere – ne mai preciza Marin Voinea.

În privința gospodăriilor comunei primarul Voinea ne spunea că doar 7 dintre ele au fost afectate și că în cazul acestora doar grădinile de zarzavaturi au fost inundate nu însă  și imobilele sau curțile adiacente. Viitura formată a distrus în schimb două străzi ( str. Monumentului și  str. Dealul Doamnei) , din localitatea  Crucea de Piatră  chiar în apropierea monumentului din zonă – mai preciza primul edil . Ele însă au fost urgent remediate de către  echipa noastră de intervenție a  Primăriei.

Primarul comunei Călugăreni ne mai spunea că în privința terenului arabil al comunei  la această dată inundate sunt circa 50 de ha, dar  nu ne-a putut  preciza dacă terenurile au fost sau nu însămânțate. Cei interesați de târg le spunem că pot sta liniștiți , căci apa din jurul acestuia se retrage , nefiind afectat decât o parte din el, accesul  în perioada următoare putându-se face fără probleme , numai că vor fi porțiuni în care nu se va mai putea depozita nimic deocamdată, ne mai declara Marin Voinea, primarul localității Călugăreni.

(T. Florian)