politisti-rutiera-intersectie-marePolițiștii giurgiuveni au acționat pe perioada mini-vacanței de Paști, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pe raza localităților urbane și rurale din județul Giurgiu.

            Astfel, peste 100 de polițiști au acționat în medie, zilnic, în localitățile județului, pe drumurile publice, în gări, autogări, portul Giurgiu și zona adiacentă acestora, în zonele aglomerate în care s-au desfășurat manifestări religioase, cultural artistice sau de agrement.

            Pe timpul minivacanței, polițiștii au aplicat 351 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 81.880 lei și au reținut în vederea confiscării bunuri în valoare de 69.400 lei.

            În perioada Sărbătorilor Pascale și Zilei Internaționale a Muncii, la nivelul I.P.J. Giurgiu nu au fost înregistrate evenimente deosebite, fiind sesizate 16 infracțiuni contra patrimoniului din care 9 de furt/furt calificat și 7 de distrugere, 4 infracțiuni de natură economică și 19 infracțiuni pentru loviri sau alte violențe și violență în familie, produse pe fondul consumului de alcool, pentru care polițiștii au deschis dosare penale.

           Polițiștii rutieri au aplicat 235 sancțiuni contravenționale în valoare de 66.710 lei, au întocmit 5 dosare penale pentru infracțiuni de vătămare corporală din culpă, ca urmare a 5 accidente rutiere înregistrate pe raza județului și au constatat 10 infracțiuni rutiere (pentru consum de băuturi alcoolice, pentru conducere fără permis, pentru conducerea sau punerea în circulație de autovehicule neînmatriculate sau cu număr fals), totodată fiind reținute în vederea suspendării 16 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

            De menționat este faptul că în zona lăcașurilor de cult și a localurilor publice nu au fost înregistrate evenimente.

            Polițiștii giurgiuveni mulțumesc cetățenilor pentru spiritul civic și modul liniștit în care au înțeles să-și petreacă mini -vacanța de Paști și Ziua de 1 Mai.

(Jurnal)