DEȘEURILE, marfa predilectă , în această perioadă, pentru transportatorii care încearcă să o treacă peste frontieră! Trei ansambluri rutiere oprite la Giurgiu……

0
339

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a trei ansambluri rutiere, nereguli privind transferul a peste 48 tone de deşeuri din plastic, sticlă și metal, care aveau ca țară de destinație România. Deşeurile au fost returnate societăţilor expeditoare.

În ziua de 6 iulie, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, mai multe mijloace de transport.

Cu această ocazie, colegii noștri, alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit trei mijloace de transport încărcate cu deșeuri din plastic, sticlă și metal.

Cele trei ansambluri rutiere erau conduse de un cetățean român și doi cetăţeni bulgari, cu vârste cuprinse între 27 și 46 de ani.

         În cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijlocul de transport condus de cetățeanul român, se aflau 8.400 kilograme deşeuri de sticlă, încărcate din Grecia şi aveau ca destinaţie o societate comercială din România.

În al doilea mijloc de transport, se aflau 16.860 kilograme deşeuri de plastic, iar în al treilea mijloc de transport se aflau 23.405. kilograme deșeuri metale neferoase. Ambele mijloace de transport au fost încărcate în Bulgaria şi aveau ca destinație societăţi din România.

          Procedând la verificarea documentelor de transfer, s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

         În consecință, autorităţile competente nu au permis accesul pe teritoriul României pentru cele trei ansambluri rutiere, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.

(Jurnal)