img-2331m-ionescu-465x390Dramaturgul Mircea M. Ionescu, directorul Teatrului ”Tudor Vianu”, a susținut marți 17 martie o inedită conferință de presă alături de ”actorii” care vor juca în cea de-a doua premieră teatrală din acest an ”Derbedeul de nota 10”, piesă pentru copii, tineri, profesori și părinți,  scrisă chiar de reputatul scriitor. Scenografia și decorurile poartă semnătura lui Miruna VARODI, regia aparținând experimentatului Matei VARODI.

Directorul teatrului giurgiuvean a precizat că această premieră absolută se va juca vineri, 20 martie, de la ora 11.00 în Sala Studio. În rolurile principale vor evolua îndrăgiții actori giurgiuveni Giulia IONESCU, Vasile TOMA, Gaby MUNTEANU și Georgeta ANTONIU.

Este prima mea piesă pentru copii dintr-un total de 28 de piese scrise până acum, a mai spus dramaturgul Mircea M. IONESCU. Ideea scrierii sale mi-a venit atunci când mă plimbam pe plajele din Florida cu nepoțica, de circa un an și trei luni. Prin această piesă dorim să convingem publicul iubitor de teatru că la Giurgiu spectacolele pentru copii nu sunt șușe, așa cum se întâmplă din păcate prin multe locuri din țară!”

(N.R. Mai multe amănunte puteți afla din ediția nostră print de vineri, 20 martie, cât și despre programul viitor de spectacole susținute de Teatrul ”Tudor Vianu”, în țară și peste hotare.)

Heliade CĂLIN