Deranj mare în PNL Giurgiu! Corneliu Mincă și-a dat, la rândul său,  demisia din partid. Vezi destăinuirile șocante ale demisionarului despre aranjamentele din interiorul partidului și cine se face vinovat de toate acestea… (VIDEO)

0
154

corneliu-minca-619x400

Așa cum anticipam încă din titlul materialului în care anunțam demisia (de marți 23 februarie)  a  lui Noruț Stănișteanu din PNL , întrebând retoric: cine urmează, iată că miercuri 24 februarie, în conferința de presă pe care proaspătul demisionar a organizat-o,  Corneliu Mincă, un alt liberal cu stagii vechi în PNL Giurgiu, și-a anunțat la rândul său , în mod oficial, demisia.

Mincă a spus că s-a  simțit  dator cu acest gest,  în semn de solidaritate cu vechiul său prieten, Noruț Stănișteanu,  să urmeze exemplul acestuia, precizând că oricum ar fi făcut-o, atâta timp cât nu mai înțelege nimic din modul de a conduce și a relaționa cu ceilalți membri , al noului copreședinte PNL, Dumitru Beianu. Mă opreau oamenii pe stradă întrebându-mă ce se întâmplă cu PNL-ul și nu știam ce să le răspund. Eram surprins de prestația lui Dumitru Beianu ce fusese introdus în grupul liberalilor noștri de către Raluca Surdu, pentru câteva luni președinte al Organizației de la Giurgiu, acesta fiind ulterior cu greu admis în Biroul Politic Județean (BPJ), la o diferență de doar câteva voturi față de cei ce s-au împotrivit acestui lucru. Pentru mine a fost un mare semnal de alarmă atunci când am auzit indicația lui Răducu Filipescu  (n. red.- cel  însărcinat de la Centru să se ocupe de Organizația de la Giurgiu) , conform căreia oricine ar ieși câștigător în sondaje, la Primăria Giurgiu,  va candida tot ”cine trebuie”! Atunci mi-am dat seama că jocurile erau deja făcute , explicându-i colegului și prietenului meu Noruț Stănișteanu că nu are rost să mai  spere la ceva.

Corneliu Mincă a vorbit și despre aranjamentele făcute de către cei doi copreședinți ai PNL Giurgiu pentru venirea lui Florian Nicolae . Când în Partid a venit Florian Nicolae în acel moment și-a anunțat și Noruț Stănișteanu candidatura la Primăria Giurgiu,. În mod normal un partid deschis ar fi trebuit să  asigure o competiție deschisă în cadrul partidului… Ori nu s-a întâmplat așa. După venirea lui Florian Nicolae în partidul Național Liberal, imediat președintele organizației municipale și-a dat demisia. Evident că lupta a fost inegală (n.red.- în sondajul comandat de PNL Giurgiu). Din moment ce președinte era Florian Nicolae în niciun caz  nu-i asigura o concurență loială lui Stănișteanu, astfel acesta s-a văzut dezavantajat din start. Bineînțeles că nu am fost de acord cu acest lucru. Ulterior lucrurile au denaturat și în final , printr-o manevră parșivă am fost eliminat din BPJ, o excludere care nu mi s-a părut nici statutară nici corectă, dar nu avea rost să o mai contest și să mă agit de pomană,  văzând că Partidul Național Liberal Giurgiu este în picaj,  iar cei care îl conduc nu erau în stare să-l conducă.

 Întrebat de ce nu și-a dat  la acel moment demisia din PNL, Corneliu Mincă a spus: Am crezut că pe parcurs se vor redresa lucrurile și am așteptat, dar din contră, s-a mers din rău în mai rău… Acum s-a umplut paharul. Ce m-a decis a fost gestul colegului meu Stănișteanu. Nu am putut să văd cum el pleacă,  iar eu rămân acolo. Ce vor face ceilalți în continuare e problema lor, a mai adăugat Corneliu Mincă , precizând – întocmai ca și celălalt demisionar, Noruț Stănișteanu – că va cumpăni bine ce opțiune va lua pe viitor.  

(T. Florian)