Deputatul PSRO Liliana Ciobanu: „Dezordine nepermisă în Camera Deputaţilor! Votul din plen este o bătaie de joc!”  

0
150

liliana-ciobanu-intrebare-1

Ceea ce se întâmplă în aceste zile în plenul Camerei Deputaţilor depăşeşte orice imaginaţie! După ce s-au investit sume enorme în sistemul de vot electronic, de câteva săptămâni acesta se „încăpăţânează” să rămână defect, iar voturile exprimate prin ridicarea mâinilor se numără…aşa cum vor cei care le numără! Mai precis, preşedintele de şedinţă numără…câte mâini ridicate vede, şi, după alte vechi obiceiuri, nu toate voturile sunt contabilizate în mod oficial.

       Mai mult decât atât, la ultima şedinţă de vot final din această săptămână deputaţii au primit o listă iniţială cu propunerile legislative aflate pe ordinea de zi care nu a mai fost respectată în niciun fel! La solicitarea liderului grupului parlamentar PSD, proiectul privind modificarea Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare a fost trecută ad-hoc de pe poziţia 24 a ordinii de zi pe prima poziţie, fără ca parlamentarii să fie anunţaţi, iar apoi propunerea a fost amânată cu o lună de zile, mai exact retrimisă către Comisia de agricultură! În fapt, s-a dorit amânarea, să nu spun dosirea acestei legi, în ciuda importanţei sale maxime pentru producătorii agricoli autohtoni. Este vorba de o modificare legislativă agreată de Comisia de agricultură din Camera Deputaţilor, ai cărei membri au muncit aproape trei luni pentru a efectua anumite schimbări în folosul producătorilor români şi a eliminării dictaturii hipermarketurilor.

       Subliniez că, în ciuda faptului că ne aflăm în campanie electorală, nu toţi parlamentarii nu se prezintă la locul de muncă şi nu toţi nu votează în interesul legilor bune pentru români. În calitate de deputat care nu lipsesc de la şedinţele de plen şi nici de la cele de vot final, deşi sunt candidat la Primăria municipiului Giurgiu, nu pot fi de acord cu o asemenea atitudine, precum cea manifestată în aceste zile!  Nu înţeleg cine are interesul de a îngropa o lege bună pentru români!

De asemenea, cu precizarea că resping orice fel de generalizare, sunt intrigată din cauza faptului că astfel de atitudini manifestate făţiş chiar de cei aflaţi la pupitrul Camerei Deputaţilor, respectiv de preşedintele de şedinţă, se răsfrâng negativ asupra tuturor parlamentarilor! Vrem, nu vrem, toţi intrăm în acest malaxor al respingerii de către populaţie, chiar dacă mai sunt şi aleşi corecţi şi de bună credinţă! Precum am mai accentuat şi cu alte ocazii, cred că ţine doar de noi să schimbăm imaginea Parlamentului în ochii românilor! Din păcate, nu cred că se va reuşi acest demers prea repede, conform zicalei care spune că nu se face primăvară cu o floare, două, nouă…

(Deputat PSRO Giurgiu-   LILIANA CIOBANU)