declaratie-politica-Liliana-ciobanu-2

 

Încăpăţânarea lui Victor Ponta de a rămâne în fotoliul de prim-ministru are, în opinia mea, un triplu efect negativ. Pe de o parte, au de pierdut toţi românii, inclusiv cei care au votat în urmă cu trei ani defunctul USL, deoarece nici un cetăţean al acestei ţări nu poate fi mândru cu un premier trimis în judecată, în calitate de inculpat, pentru comiterea unor fapte de corupţie. Pe de altă parte, faptul că Victor Ponta ţine cu dinţii de această funcţie este în măsură de a aduce un prejudiciu de imagine şi de credibilitate extrem de grav pentru România pe plan extern. Deja mai multe cancelarii europene şi înalţi oficiali s-au pronunţat împotriva acestei situaţii absolut intolerabile, cerându-i şefului Guvernului de la Bucureşti demisia de onoare. În al treilea rând, faptul că Victor Ponta perseverează în neclintirea sa de a nu pleca din funcţie afectează în mod direct întregul Guvern, respectiv fiecare dintre miniştrii şi ceilalţi responsabili guvernamentali, care nu mai pot emite nici un fel de declaraţii publice fără a fi imediat taxaţi că sunt subordonaţii unui premier corupt!

Acest blocaj de neimaginat într-o ţară care se pretinde europeană şi civilizată este şi o consecinţă nemijlocită a haosului legislativ al României. Legea fundamentală nu-i permite preşedintelui să îl suspende din funcţie pe premier, după cum tot atât de adevărat este faptul că nici şeful statului nu a insistat prea mult în a forţa, pe căile legale, debarcarea primului-ministru.

Din acest lanţ al slăbiciunilor nu au de suferit decât românii, simplii cetăţeni oneşti, care-şi drămuiesc puţinii bani câştigaţi pentru a nu rămâne datori la taxele şi impozitele datorate statului. Faptul că Victor Ponta persistă în a nu pleca de la Palatul Victoria va ava consecinţe pe termen nedeterminat, deoarece o ţară condusă de un premier penal nu poate avea o evoluţie sănătoasă. De altfel, mult-trâmbiţata creştere economică de care tot aminteşte primul-ministru nu se resimte deloc în calitatea vieţii românilor, iar giurgiuvenii, spre exemplu, trăiesc la fel de prost ca şi pe vremea lui Emil Boc, în lipsa locurilor de muncă şi a investiţiilor promise.

Atitudinea persiflantă a primului-ministru, care se crede mai presus de lege, este şi rezultatul prestaţiei jalnice a partidului de guvernământ, un PSD care a schimbat la conducere un inculpat cu un condamnat la închisoare cu suspendare!  

Sunt convinsă că singura şansă pentru ca România să se poată însănătoşi, atât pe plan intern, cât şi în ochii partenerilor internaţionali, este ca Victor Ponta să renunţe. În caz contrar, vom plăti cu toţii pagubele încăpăţânării sale!

 

Deputat PSRO Giurgiu,               23 septembrie 2015

Liliana CIOBANU

2 COMENTARII

  1. Doamna Liliana,dv.vorbiți în numele tuturor românilor,când ar trebui să vorbiți cel mult în numele giurgiuvenilor care v-au votat,de fapt l-au votat pe DD! Eu nefiind ales al poporului ca dv. ci un alegător oarecare,vă spun părerea mea.Dacă domnul Johannis ar fi președintele tuturor românilor,”care ține la țărișoara lui”,potrivit Constituției ar putea să rezolve problema foarte simplu:există o coaliţie de guvernare,există o majoritate în Parlament,atunci ar putea sugera acestei coaliții să nominalizeze un nou prim-ministru,Victor Ponta si-ar da demisia,guvernarea ar merge mai departe,că doar anul viitor avem alegeri!.Dar domnul Președinte vrea”Guvernul Meu”,adică puterea totală,și cu cine doamna Lili? Cu Blaga,Videanu,Berceanu,Anastase,Predoiu,Ioan Oltean s.a.,care abia așteaptă să revină la butoane,să reînceapă jaful,ca cel de la fondul „Proprietatea”? Iar dacă șeful dv.crede că va obține ceva în”Guvernul Meu” se înșeală,deja în ultimele zile v-au părăsit un senator și un deputat!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.