Liliana-CiobanuComisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi produse specifice a votat marţi, cu majoritatea voturilor celor prezenţi, retrimiterea în plen a modificărilor aduse Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, a anunţat deputatul PSRO de Giurgiu, într-o declaraţie de presă.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.321/2009 privind comercializarea produselor alimentare a fost retrasă în urmă cu o săptămână de pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi a fost retransmisă comisiei de specialitate, la solicitarea grupului parlamentar PSD.

Evident este vorba despre un proiect legislativ bun, în favoarea producătorilor români, iar retrimiterea sa la Comisia de agricultură a fost de neînţeles. Personal, împreună cu colegii din Subcomisia de agricultură, am muncit mai mult de două luni la îmbunătăţirea acestei propuneri legislative, care vizează reglementarea condiţiile de exercitare a activităţii contractuale de comercializare a produselor alimentare. Îmi exprim speranţa că propunerea de modificare şi completare a Legii nr. 321/2009 va fi adoptată cât mai curând de către plenul Camerei Deputaţilor, deoarece este o lege în favoarea producătorilor români şi mai reduce din favorizarea de până acum a hipermarketurilor şi supermarketurilor din România! Românii vor avea posibilitatea de a consuma legume şi fructe proaspete, aduse din ţară, şi, de asemenea, legea va oferi posibilitatea creării a noi locuri de muncă în domeniu. Totodată, noul act normativ va contribui la revitalizarea comerţului tradiţional şi susţinerea producătorilor autohtoni prin încurajarea comerţului în pieţe şi în micile magazine”, a declarat deputatul Liliana Ciobanu.

 (Biroul de Presă al deputatului PSRO Giurgiu – Liliana Ciobanu –  17 mai 2016)