liliana-ciobanu-intrebare-1Deputatul PSRO de Giurgiu, Liliana Ciobanu, i-a solicitat oficial ministrului Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, acordarea de rente viagere sportivelor din Lotul Olimpic de gimnastică. În cadrul unei interpelări parlamentare, deputatul giurgiuvean a subliniat că gimnastica românească a ajuns într-o situație excepțională, fapt nemaîintâlnit de peste 40 de ani, după necalificarea la Jocurile Olimpice din această vară.

       „Această generație de gimnaste este ratată din toate punctele de vedere, aceste gimnaste nemaiavând nici o cale de urmat, doar un viitor mort, datorită incompetenței FRG și colectivului tehnic, nu din cauza lipsei de potențial al sportivelor. În aceste condiții, FRG și MTS ar trebui să acorde rentă viageră acestor copile, mai exact pentru întreg lotul de gimnaste cooptat în 27 decembrie la Lotul Olimpic Izvorani. Și dacă presupunem că sportivele nu au avut potențial, era obligația lor, a celor două instituții, să anunțe părinții din timp, pentru a-și lua copiii acasă, pentru a le putea face un viitor, nu să se folosească de ele luându-și salarii grosolane, după care să le arunce tot la mâna părinților, să facă cu ele nu știu ce! Ca și părinți, intenționăm să acționăm FRG și MTS în instanță pentru obținerea acestui drept al sportivelor”, susține mama unei sportive din Lotul Olimpic de gimnastică a României, care s-a adresat ministrului Lipă prin intermediul parlamentarului PSRO.

       Liliana Ciobanu a mai adăugat că părinții sportivelor spun că fetele lor sunt terminate fizic și psihic după ratarea calificării, că se simt efectiv aruncate la gunoi după zece ani de muncă la loturile naționale de juniori și seniori, iar această rentă viageră le-ar permite să își creeze un viitor în viață.

       Având în vedere argumentele prezentate, Liliana Ciobanu i-a cerut ministrului Tineretului și Sportului să le dea un răspuns părinților gimnastelor și să găsească soluții  pentru a le acorda sportivelor renta viageră solicitată.

 (Biroul de Presă al deputatului PSRO Giurgiu, Liliana Ciobanu – 21 aprilie 2016)