Deputatul PSD, Elena DINU: „Din #prostie sau din #răutate, au lovit direct în Sănătate”

0
253

Guvernarea de dreapta vrea să înjumătățească veniturile #medicilor din ATI, în vârf de criză epidemiologică!

Aprobarea #memorandumului privind salarizarea în sectorul public loveşte direct în sistemul sanitar, mai exact chiar în personalul medical implicat în lupta împotriva noului coronavirus. În loc să primească recunoaşterea cuvenită şi să fie sprijinite, cadrele medicale sunt „pedepsite” prin reducerea veniturilor salariale.

Şi asta, tocmai acum când ne aflăm la apogeul pandemiei, când secţiile de ATI sunt sufocate, când a ajuns la maximum presiunea la care sunt supuşi medicii şi asistenţii medicali!

Pentru că, orice ar declara public ministrul Turcan- la fel de #nocivă ca fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu- noua lege a salarizării nu va face altceva decât să instituie #austeritatea.

Astfel, actul normativ prevede ca #sporul pentru condiții deosebite să fie de 25% din salariul minim, și nu din salariul în plată al fiecărui angajat!
Acest lucru înseamnă o #scădere a veniturilor de aproape 50% pentru personalul de la ATI, de 20-40% pentru alți angajați din sistemul sanitar, dar și de aproximativ 20% pentru angajații din Învățământ.

#Noua lege a salarizării, de care ne tot vorbeşte doamna Turcan, nu va fi altceva decât o mare bătaie de joc la adresa celor care se luptă zi de zi ca să salveze vieţi, la adresa celor care se ocupă de educaţia copiilor noştri.
Însă, vor fi afectate şi categorii de bugetari precum pompierii, polițiștii, jandarmii, militarii.