Deputatul PSD, Cristina Elena DINU: „În vremuri de criză, este nevoie de solidaritate şi de măsuri de sprijin pentru cei care au cea mai mare nevoie!”

0
179

În vremuri de criză, este nevoie de #solidaritate şi de măsuri de #sprijin pentru cei care au cea mai mare nevoie! #PSD şi-a impus viziunea şi soluţiile în cadrul Coaliţiei şi i-a convins pe partenerii de guvernare că pot fi ajutate toate categoriile sociale, în mod #echitabil.

Iată măsurile ce vor fi luate de la 1 Ianuarie 2023:

Toate pensiile vor crește cu un procent de 12,5 %.

Totodată, vom continua acordarea unui sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii sub 3.000 lei astfel:

– 1.000 de lei până în 1.500 de lei

– 800 de lei până în 2.000 de lei

– 600 de lei până în 3.000 de lei.

Acest sprijin va fi împărțit în două tranșe pe parcursul anului 2023.

Persoanele cu venituri de până la 1.700 de lei vor primi carduri sociale în valoare de 250 de lei, o dată la 2 luni, pe tot parcursul anului 2023.

De asemenea, se va acorda un sprijin de 1.400 de lei în două tranșe semestriale ca ajutor pentru energie pentru pensionarii cu pensii de până la 2.000 de lei.

Tot de la 1 ianuarie, alocațiile vor fi indexate cu rata inflației

Salariul minim va fi majorat la 3.000 lei din care 200 lei sunt scutiți de taxe – pentru a veni atât în sprijinul salariaților, cât și angajatorilor.

Totodată, s-a decis acordarea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu handicap.

Actualizarea cu rata inflației a indemnizațiilor pentru veteranii și văduvele de război, începând cu 2018 de cand au fost înghețate (o creștere de aproximativ 30 la sută).

Pentru #PSD nu a fost niciodată vorba de cifre, de procente, ci de #viața oamenilor şi despre echitatea socială care impune ca susținerea din partea statului să meargă în proporție mai mare la cei din categoriile vulnerabile!”

#PSD #Sprijin_Pentru_România #Măsuri_Pentru_Oameni

(Cristina Elena Dinu- deputat PSD și vicepreședinte PSD Giurgiu)