AcasăActualitateDeputatul PNL, Gabriela HORGA: „Ministrul propus pentru Finanțe, Adrian Câciu, a fost...

Deputatul PNL, Gabriela HORGA: „Ministrul propus pentru Finanțe, Adrian Câciu, a fost audiat de comisiile reunite de buget și întrebat ce se va întâmpla cu rectificarea bugetară”

„Ministrul propus pentru Finanțe, Adrian Câciu, a fost audiat de comisiile reunite de buget și l-am întrebat ce se va întâmpla cu rectificarea bugetară. 

Aceasta trebuie elaborată până pe 30 noiembrie, ultimul termen prevăzut de legea finanțelor publice.

Din răspunsul oferit, am înțeles că rectificarea bugetară va fi aprobată vineri seara în prima ședință de guvern. Vor fi asigurate sumele necesare pentru toate ministerele care au nevoie de suplimentare, inclusiv Ministerul Sănătății. De asemenea, se va alimenta și Fondul de Rezervă Bugetară astfel încât să se echilibreze bugetele locale pentru asistență socială, acolo unde nevoie.

De asemenea, m-am referit la faptul ca înființatea Ministerului Familiei este însoțită de foarte multe măsuri cu impact bugetar, precum scutirea de contribuții la sănătate pentru familiile cu cel puțin trei copii, finanțare pentru achiziția de mașini de familie, granturi de 45.000 euro pentru locuințe. Am încercat să aflu de la ministrul propus al Finanțelor dacă există surse de finanțare pentru acestea. Din păcate, nu am primit răspuns, sper că doar din cauza epuizării timpului alocat răspunsurilor la întrebări.

Eu, personal, consider că orice măsura de ajutor, precum există deja “Noua Casă”, trebuie implementată pentru toți potențialii beneficiari. Nu doar pentru anumiți beneficiari “selectați” și limitați ca număr, pentru că orice măsura care prevede granturi, vouchere, case pentru tineri va fi limitată ca finanțare și se poate acorda discreționar, ceea ce nu este în regulă.

Ministrul propus pentru portofoliul Finanţelor a declarat că şi-ar dori să realizeze bugetul pentru 2022 foarte repede, dar ”trebuie ancorat în programul de guvernare”.

Unele dintre afirmații au fost de ordin general precum ”evaziunea fiscală este toxică” iar legislația în domeniu trebuie îmbunătățită. Rămâne să vedem care sunt proiectele concrete în această zonă.

Referitor la taxarea progresivă, el a afirmat că „în programul de guvernare nu s-a stabilit un astfel de lucru”, şi a precizat că este o discuţie pe care trebuie să o avem cu privire la modul în care societatea vede redistribuirea avuţiei.

Noi, ca liberali, ne menținem punctul de vedere potrivit căruia cota unică trebuie menținută, fiind o modalitate de taxare care a condus la simplificare pentru contribuabili, la creșterea conformării voluntare, la încurajarea investițiilor autohtone și creșterea investițiilor străine printr-un sistem de taxare atractiv și la echitatea taxării între contribuabili și încurajarea competitivității.

Statul român nu a dovedit până astăzi ca este cel mai bun administrator în redistribuirea veniturilor și stoparea risipei, deci nicio creștere a taxelor pentru nicio categorie nu se justifică. Statul român trebuie să îmbunătățească colectarea, să stopeze frauda și, mai ales, să cheltuiască și să redistribuie eficient resursele, în special prin stoparea risipei”.

(Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
25.7 ° C
25.7 °
25.7 °
55 %
5.5kmh
24 %
mar
34 °
mie
33 °
joi
35 °
vin
34 °
sâm
35 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!