cjgCu o săptămână în urmă, la scurt timp după ce deputatul Marin Anton, prim vicepreşedinte al UNPR, făcea publică intenţia sa de a candida la funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean Giurgiu, eram surprinşi de reacţia vehementă a liderului PSD Giurgiu, Niculae Bădălău care  într-o declaraţie de presă revendica  acest post, exclusiv în favoarea partidului său. Surpriza a fost  cu atât mai mare cu cât este ştiut că cele două partide  pe care cei doi le reprezintă, PSD (Niculae Bădălău ) şi UNPR (Marin Anton) se află într-un parteneriat, la guvernare.  Liderul social democrat  argumenta pretenţia sa, spunând că  PSD Giurgiu a obţinut un rezultat de excepţie la alegerile prezidenţiale ceea ce îl îndreptăţeşte să aspire la acest post. Deşi este bine ştiut faptul că indiferent de rezultatul obţinut la acel moment, Niculae Bădălău şi-ar fi dorit oricum aproape totul, după cum îi este obiceiul.

Incitaţi de declaraţiile  în contradictoriu ale celor  doi lideri politici, am dorit să ştim care este după mai bine de o săptămână decizia  deputatului Marin Anton. În acest context acesta ne-a spus: “Decizia mea rămâne fermă, indiferent de poziţia d-lui Bădălău. Domnul Bădălău uită că dacă judeţul Giurgiu este astăzi în cea mai  mare parte a lui, social democrat, lucrul acesta mi se datorează mie în mare măsură…

Niculae Bădălău ar fi trebuit să se bucure de această  opţiune a mea, răspunzând printr-un gest moral, de recunoştinţă. Eu apreciez foarte mult la un politician moralitatea lui şi caracterul acestuia. Caracterul omului îl pun înainte de toate. Iată de ce cred că acesta era prilejul potrivit pentru Niculae Bădălău de a se fi revanşat moral  pentru ajutorul pe care i l-am oferit!

Deşi uzanţele spun că în alianţele create candidaţii sunt propuşi în urma unor discuţii comune ale partidelor aflate în parteneriat, după fricţiunile apărute în ultima perioadă, la centru, între liderul UNPR, Gabriel Oprea şi liderul PSD, Victor Viorel Ponta, cu siguranţă fiecare dintre cele două partide va participa la alegerile generale de anul viitor cu proprii candidaţi. De precizat că până la această dată în afara celor doi nu şi-au mai exprimat dorinţa de a intra în competiţie pentru această funcţie decât Dumitru Beianu, care deocamdată rămâne să se hotărască dacă va opta pentru CJ sau Primăria Giurgiu şi din partea cărui partid va candida, şi Gheorghe Ştefan, copreşedintele PNL Giurgiu, un cuvânt greu urmând să îl aibă şi actualul preşedinte al Consiliului judeţean Giurgiu, Vasile Musăţea, în cazul în care partidul (respectiv el, va mai dori), îl va desemna candidat din partea PNL Giurgiu.

Tincu Florian

 

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.