Deputatul Marin Anton face noi dezvăluiri, lansând noi pronosticuri! Cine se ascunde în spatele acuzelor venite din partea Antenei 3… (interviu)

4
187

marinantonReporter: În Giurgiu circulă  ipoteza conform căreia vi s-ar fi propus să preluați PNL Giurgiu. Este adevărat?

 Marin Anton: Nu mi s-a propus niciodată o asemenea variantă;  discuțiile au vizat  modalitatea de colaborare dintre mine și acest partid…Eu personal am o relație bună cu  conducerea acestui partid, în speță cu  Beianu Dumitru și cu Gheorghe Ștefan.  Lucrurile sunt clare la PNL Giurgiu… Candidaturile sunt validate déjà  în Biroul Permanent. Este foarte adevărat că  se pot întâmpla  și diverse schimbări… se poate întâmpla orice, însă revenind la întrebarea d-stră, vă asigur că nu mi s-a propus niciodată această variantă de preluare a PNL Giurgiu!  Am discutat variante de lucru, de colaborare, dar  totul s-a rezumat la atât…

 

Rep: Mai luați în calcul  opțiunea  de a  pleca la ALDE Giurgiu, sau de a părăsi UNPR-ul?

M.A: Da, există această perspectivă!Îmi doresc o colaborare a tuturor forțelor de dreapta, existente în acest moment pe scena politică,  a forțelor politice mai mici care să intre în competiție cu PSD-ul, cu Niculae Bădălău.

 Rep: Dacă d-stră ați fi la acest moment primar de comună, în actualul context politic  al județului nostru, cum v-ați poziționa?

 M.A: Eu m-aș poziționa spre dreapta,  întrucât  am convingerea că următoarea perioadă de guvernare,  următorii patru ani , vor fi   de dreapta.  Până acum, patru ani am avut o guvernare de stânga, acum avem o perioadă de un an , de  guvernare tehnocrată,  dar totuși politica de dreapta își  va asuma guvernarea pentru viitorii patru ani,  2016-2020.  Prin urmare     m-aș poziționa în orice barcă politică de dreapta. Evident că sunt  subiectiv ,  eu aflându-mă într-o zonă de dreapta, este și motivul pentru care  apăr partea dreaptă a eșichierului politic giurgiuvean… Cred cu tărie  că partea dreaptă va fi cea care va guverna.  La Giurgiu, în ultimii ani primarii s-au poziționat, după cum știm, spre o politică de stânga. Strategic vorbind, primarii au ales greșit… nu au fost în ton cu ce urma să se întâmple în România.  Au avut un președinte de Consiliu Județean de dreapta și o guvernare de stânga!  Acum se preconizează ( vorbim strict de acest moment),  să câștige PSD-ul,  fiind  însă  conștienți că  lucrurile se pot schimba dintr-un motiv sau altul; pot intervenii diverse schimbări în următoarele două luni.  Politica ne-a arătat că se pot întâmpla multe câteodată, într-un interval foarte scurt. Însă  referindu-ne strict la acest moment politic, astăzi  PSD-ul  are o imagine  bună între primari. Nu putem omite că dețin  aproape 40 de primari  … Dar, așa cum spuneam, dintr-un motiv sau altul lucrurile și opțiunile multora se pot schimba…

 Rep: D-stră mai aveți negocieri la acest moment cu primarii din teritoriu?

 M.A: Eu am  zilnic negocieri cu primarii ! Îi îndemn în fiecare zi să treacă la  o politică de dreapta. Am discuții în fiecare zi cu cel puțin  3-4 primari,  solicitându-le să vină să  facă politică de dreapta,  pentru că aici va fi următoarea putere politică…Dreapta va fi polul de putere al următorilor patru ani.

 Rep: Și sunteți mulțumit de modul în care  se desfășoară negocierile, de răspunsul primit de la primarii cu care ați stat de vorbă? Cel puțin la nivel declarativ?

 M.A:  Aș spune că sunt nemulțumit de mine…Poate eu nu reușesc  la acest moment  să găsesc argumentele cu care să îi determin să vină lângă mine, dar  mai este timp .  Primarii au un prim target, o primă bătălie politică,   să își obțină  mandatul de primari,  iar ei acum consideră că este mai bine lângă PSD.  Eu personal consider însă că nu este mai bine lângă acest partid,  dar avem  la acest moment puncte de vedere diferite. Poate le armonizăm,  poate nu…De acest lucru va depinde dacă vom merge alături sau vom intra foarte curând într-o competiție politică. Eu sper să fie o competiție politică  bazată pe argumente,  și nu  competiția murdară  folosită de unii adversari prin intermediul  anumitor televiziuni…Probabil  ați văzut  emisiunea recentă de pe postul de televiziune  Antena 3, în care mi s-au adus o serie de acuze…În acest caz  vorbim de un atac politic deloc întâmplător, un atac  al unui lider din județul Giurgiu. Dar  o să dezvoltăm și acest subiect într-o  discuție viitoare…  Un lider care este prieten cu moderatorul Mihai Gâdea, fapt ce a fost asumat și recunoscut de acesta. Astfel de emisiuni nu m-ar deranja dacă  ar fi bazate pe lucruri reale, pe informații veridice.  Lansarea ipotezelor false conform cărora eu am determinat intrarea în lichidare a Întreprinderii ”Danubiana” și  a  societății ”Rafo Onești” este un neadevăr ce poate fi demonstrat extrem de ușor , prin  faptul că societățile și-au continuat activitatea încă doi ani  jumătate după plecarea mea, și că abia după această perioadă au intrat  în  insolvență . Spun asta  referindu-mă la ”Danubiana”, întrucât ”Rafo” a mai funcționat după plecarea mea chiar încă patru ani!  E ușor însă de ghicit de  ce aceste informații sunt lansate de la acest post,   constatând cine este personajul care face astfel de afirmații…

 (Florian TINCU)

 

 

 

 

4 COMENTARII

  1. Cică”primarii au ales drumul stângii”!Dar,ce e după ei?Domnul Anton știe ce știe,că mergem degeaba la vot,că alții hotărăsc cine să câștige alegerile ,însă până acum măcar se păstrau niște aparențe.Are un candidat sanse mari să iasă primar și nu este agreat de cei care trag sforile?Arde-i un dosar pentru niste „supoziții rezonabile”de acum 1o ani și nu-i mai trebuie candidatură cât o trăi și să zică mersi că nu intră la beci!

  2. De aceeasi parere – dreapta va fi polul de putere al urmatorilor patru ani, nu pentru ca vreau eu sau el ci, ptr.ca este un principiu al alternantei la putere.Cel ce cunoaste un pic din functionarea sistemelor de guvernare ,stie! dl.marin anton vrea insa, sa ne convinga de faptul ca nu a determinat in niciun fel intrarea in insolventa a societatilor mentionate.poate sa ai o problema de logica sa crezi asta!