Liliana-ciobanuDe ce candidez la funcţia de primar al municipiului Giurgiu?

 ”Candidez pentru că îmi iubesc Giurgiul! Candidez pentru că a sosit momentul ca giurgiuvenii să îşi reprimească oraşul înapoi din mâinile celor care l-au sfârtecat pentru propriile interese! Candidez pentru că alături de echipa mea şi împreună cu oamenii de bună credinţă din acest oraş ştiu şi ştim că îi putem reda demnitatea!

Candidez pentru că am ce să ofer oraşului meu prin tot ce am acumulat în ultimii ani de când fac politică! Sunt un om tânăr şi mă doare să văd că foarte mulţi din generaţia mea, şi chiar mai tineri, deranjaţi de politica locală de cumetrie promovată până acum, oameni de bună credinţă care au dorit să se implice dar au fost refuzaţi, fapt ce a făcut ca Giurgiu să piardă oameni de valoare, şi suntem la un pas de a pierde definitiv această resursă umană!

Candidez pentru ca Giurgiu să fie cu adevărat o reşedinţă de judeţ, să fie un oraş european, care contează pe harta României şi a Europei, şi vă spun cu convingere că este posibil! Candidez pentru ca administraţia publică locală să fie independentă de interesele politice, şi să fie doar un instrument în beneficiul comunităţii! Candidez pentru că este nevoie de o viziune curajoasă, demnă de mileniul III în care ar trebui şi Giurgiu să fie, asupra dezvoltării oraşului, viziune pe care doresc sa o promovez! Candidez pentru că nutresc un patriotism local, echilibrat şi integrator, din care nimeni nu este exclus! Candidez pentru că sunt capabilă sa pun în valoare tradiţiile de solidaritate, toleranţă, hărnicie şi cumpătare!

Candidez pentru că sunt de părere că o comunitate locală nu se poate dezvolta la maximum fără implicarea femeilor în politică, afaceri şi în viata publică. Apreciez că reprezentarea femeilor în politică, ca şi în afaceri, este esenţială, cu atât mai mult cu cât se tot vorbeşte, mai ales după tragedia din „Colectiv”, de schimbarea stilului de a face politică, de mentalităţi şi practici noi, moderniste, pragmatice şi îndreptate spre necesităţile oamenilor. Schimbarea modului de a face politică presupune o mult mai bună reprezentare a femeilor în spaţiul public. Eu voi promova o politică deschisă, cu accent pe calitate, valoare şi profesionalism, în care criteriul de baza sa fie performanţa în beneficiul populaţiei din Giurgiu!

Candidez deoarece îmi doresc pentru copilul meu să crească aici, unde s-a născut, într-un oraş de care să fie mândru, nu să îşi dorească să plece din ţară încă de pe băncile liceului!

În ceea ce priveşte angajamentul meu în calitate de primar, le promit giurgiuvenilor o implicare totală, astfel încât alături de colegii mei să punem Primăria şi Consiliul Local municipal în slujba tuturor, indiferent de opţiuni şi simpatii politice. Vreau să promovez o administraţie publică depolitizată, pe principiul „Omul potrivit la locul potrivit!”, corectă, eficientă şi cu costuri reduse şi corecte! Mă angajez în calitate de primar să fiu preocupată îndeosebi de rezolvarea problemelor copiilor, tinerilor şi vârstnicilor, ale persoanelor cu dizabilităţi şi a celor defavorizate! Mă angajez în calitate de primar să atrag minţile luminate ale oraşului, specialiştii, oamenii care au realizat performanţe în domeniile lor de activitate, şi împreună cu ei să reconstruim oraşul! Mă angajez să mă consult cu dumneavoastră, cu toţi locuitorii, în ceea ce trebuie să facem pentru oraşul nostru, voi fi receptivă la toate propunerile dumneavoastră! Mă angajez să promovez proiecte de hotărâri prin care giurgiuvenii să poată avea condiţii civilizate de locuit, preţuri decente la întreţinere, transport, parcare, salubritate şi utilităţi, servicii publice de calitate şi suportabile! Mă angajez să fiu un factor de echilibru între instituţii, grupuri şi cetăţeni, prin încurajarea unui dialog constructiv! Mă angajez să apăr patrimoniul istoric şi tradiţiile giurgiuvene! Mă angajez să fac o altfel de politică şi o altfel de administraţie, pentru cetăţeni, nu pentru partide şi politicieni! Şi, mai înainte de toate, mă angajez să rămân OM!

Aşa să îmi ajute şi să ne ajute Dumnezeu!”

 LILIANA CIOBANU -Deputat PSRO Giurgiu (  aprilie 2016)