Află câți bani a adus parlamentarul giurgiuvean Spitalului Județean de Urgență 

În ultima sa conferință de presă din acest an de luni, 22 decembrie, deputatul giurgiuvean independent Liliana Ciobanu a prezentat jurnaliștilor bilanțul său parlamentar, de până acum. Dintre numeroasele sale performanțe, deputatul s-a referit în special la realizări din ultima sesiune parlamentară, declarând:

 

În cadrul dezbaterilor pe marginea Legii bugetului pe 2015 am reușit să  obțin promovarea unui amendament în urma căruia Spitalului Județean de Urgență Giurgiu i se vor acorda 500.000 de lei. Acești bani vor veni pentru dotarea spitalului cu echipamente RMN și CT, în valoare de 326.250 lei, restul banilor urmând a fi folosiți pentru achiziționarea altor dotări ale secțiilor din spital dar și pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale. Tot în cadrul acestor dezbateri, a precizat Liliana Ciobanu, împreună cu colegii din Comisia de Agricultură din Camera Deputaților am reușit să obțin suplimentarea bugetului ANSVSA cu suma de 2.000.000 de lei.

Deputatul giurgiuvean al PPDD, devenit independent din data de 19 decembrie, s-a referit și la realizările sale din plan legislativ menționând la capitolul realizări:  45 de propuneri legislative; 70 de luări de cuvânt; 68 de declarații politice; 114 întrebări și interpelări dar și semnarea a 7 moțiuni, în doar doi ani de mandat parlamentar.

Una dintre propunerile mele legislative, a declarat Liliana Ciobanu, a devenit chiar lege, este vorba despre Legea nr. 120/2014, și se referă la scutirea de la plată a unor debite ale persoanelor provenite din sistemul de asigurări sociale ale agricultorilor, către Bugetul de stat. Cifrele prezentate anterior mă plasează printre cei mai performanți deputați din țară. Acest loc onorant mă obligă să muncesc și mai mult pentru cei care m-au ales, respectiv giurgiuvenii care au avut încredere în mine. Toate demersurile mele s-au desfășurat în urma discuțiilor purtate cu giurgiuvenii, care mi-au prezentat problemele cu care se confruntă. Eu am încercat doar să le rezolv doleanțele, în limita legalității și a posibilităților date de funcția de deputat. Voi încerca și în continuare să-i reprezint cât mai bine pe toți giurgiuvenii, indiferent de culoarea lor politică.

Liliana Ciobanu, a mai declarat printre altele, că până nu de mult deși a fost deputat al unui partid de opoziție (PPDD) a făcut de multe ori notă discordantă într-un peisaj forțat pacifist, exprimându-și în mod liber opiniile și convingerile fără să țină cont de recomandările conducerii partidului. Am avut o poziție corectă față de Guvernul Victor Ponta, și am susținut inițiativele sale dar în același timp am criticat dur măsurile și deciziile greșite luate de premier și de miniștri săi, lucru extrem de rar întâlnit în politica românească unde chiar și așa zisele partide mari de opoziție nu au avut prestații clare în această direcție, a precizat deputatul giurgiuvean. Din punctul meu de vedere consider că 2014 a fost un an bun. Sigur că mai am multe lucruri de făcut pentru români și în special pentru giurgiuveni. Este necesar ca instituțiile statului să-și facă treaba mai bine și mai transparent în așa fel încât oamenii care își plătesc cu greutate taxele și impozitele să fie respectați mai mult. Consider că și România poate deveni o țară în care oamenii să fie respectați de la Guvern și până la primăria unei comune. În acest sens cred că exemplul dat de Klaus Iohannis poate constitui un punct de plecare pentru însănătoșirea statului de drept și instaurarea unui respect real pentru oameni din partea autorităților statului.

În finalul conferinței sale de presă,  Liliana Ciobanu a precizat că și pe viitor va continua să muncească pentru oameni și să combată cu argumente toate derapările celor care contribuie la afectarea vieții de zi cu zi a românilor în general, și a giurgiuvenilor în special urându-le din inimă Sărbători de iarnă fericite și un 2015 aducător de multă satisfacție și sănătate.

(Heliade CĂLIN) 

2 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.