Deputatul Elena Dinu despre „Impactul vaccinării anti-HPV în prevenţia cancerului de col uterin şi a bolilor asociate HPV”

0
258

După ce sâmbătă, 9 iunie, a participat, alături de colegi parlamentari și de membri ai PSD Giurgiu la mitingul anti-abuzuri organizat în Capitală, deputatul Elena Dinu a participat astăzi, la Giurgiu,la Sala Atelier a Teatrului „Tudor Vianu”, la dezbaterea cu titlul  „Impactul vaccinării anti-HPV în prevenţia cancerului de col uterin şi a bolilor asociate HPV”.

Despre acest eveniment, deputatul giurgiuvean scria, pe pagina sa de socializare:

„ Mă bucur că ne-am reunit într-un număr atât de mare, reprezentanţi ai Camerei Deputaţilor, ai specialiştilor din domeniul sănătăţii, ai instituţiilor publice locale, ai părinţilor şi ai asociaţilor de pacienţi, pentru a dezbate o temă, după părerea mea, extrem de importantă: reducerea substanţială a mortalităţii prin cancerul de col uterin, în special la femeile tinere.

Le mulţumesc pentru că au fost alături de mine colegelor din Camera Deputaţilor, Bianca-Miruna Gavriliţă, Carmen Holban şi Beatrice Tudor, doamnei secretar de stat Maria Lazăr, colegelor mele din OFSD Giurgiu şi, nu în ultimul rând, tuturor colegelor mele din domeniul medical.

Evenimentul a fost realizat sub forma unei dezbateri libere care şi-a propus să informeze şi să aducă în atenţia publicului importanţa, beneficiile şi impactul vaccinării anti-HPV, ca măsură primară de prevenţie a cancerului de col uterin şi a bolilor asociate infecţiei cu HPV.

Introducerea vaccinării anti-HPV, ca metodă de prevenţie primară, complementară programelor de screening organizat, poate reduce substanţial mortalitatea prin această formă de cancer. În plus, este singura metodă de prevenţie împotriva tuturor bolilor produse de infecţia cu HPV.

Îmi doresc ca fiecare dintre cei prezenţi la dezbaterea de astăzi să transmită mai departe mesajul nostru şi, astfel, cât mai mulţi părinţi să îşi vaccineze fetiţele, apărându-le, practic, sănătatea, chiar viaţa!”, a mai scris Elena Dinu pe Facebook.