Deputatul ALDE Giurgiu, Toma PETCU: „Proiectele de infrastructură din județ vor continua”

0
440

Prezent la ultima conferință de presă, de anul acesta, a organizației județene a ALDE Giurgiu, deputatul Toma Petcu, președintele acestei formațiuni politice, a readus în discuție o serie de probleme ce au suscitat, de-a lungul timpului, interesul cetățenilor din județul nostru: infrastructura.

Astfel, deputatul giurgiuvean preciza faptul că, deși nu se mai află la guvernare de la ruperea coaliției cu PSD, există premisele unor evenimente pozitive ce vizează județul nostru.

Nu avem oameni în prima linie în Guvern, dar, totuși, avem oportunitatea unor dialoguri cu miniștrii liberali. Astfel, din punctul meu de vedere, vă pot spune că am avut mai multe întâlniri cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, căruia i-am explicat importanța celor două proiecte de infrastructură din Giurgiu. Dumnealui m-a asigurat de faptul că se păstrează finanțarea pentru Podul de la Grădiștea și pentru realizarea căii ferate, singura problemă, dacă se poate spune așa, fiind legată de desemnarea constructorului. Totodată, am primit asigurări că se va asigura și finanțarea Studiului de Fezabilitate pentru Dunăre, pentru cele două paliere: realizarea unui șenal navigabil pe fluviu, practicabil pe tot parcursul anului, și al doilea, de realizarea de clădiri noi (porturi) pe toată lungimea Dunării, de la Baziaș până la Tulcea”, a mai precizat deputatul Toma Petcu.

Podul de la Grădiștea este impracticabil din anul 2005, de când, în urma unei viituri, structura de susținere a podului a fost grav avariată. 

(Jurnal)