Cea mai în formă practicantă a tenisului de masă din judeţ, Denisa Chireceanu (10 ani) va face parte din lotul României pentru puternicul turneu Euro Mini Champ’s care va avea loc în perioada 27-29 august la Schiltigheim (Franţa). Concursul este unul de tradiţie, urmând să se dispute la două categorii de vârstă ’98 şi ’99 (masculin şi feminin). Datorită numărului mare de sportivi (aproximativ 400 din toată Europa), sistemul este unul cu trei grupe preliminare înainte de intarea în “eliminatorii”.

Denisa şi-a câştigat dreptul de a concura în Franţa după ce a triumfat atât la “Paleta de Argint” din luna iunie, cât şi la concursul de selecţie care a avut loc ulterior la Slatina.

De asemenea, mergând pe “firul” evenimentelor, trebuie spus că Federaţia Franceză de Tenis de Masă a făcut cadou finaliştilor de la “Paleta de Argint” (feminin şi masculin) un stagiu de pregătire de o săptămână în Hexagon (localitatea La Fontaine) între 2 şi 9 iulie.

Datorită costurilor destul de mari (aproximativ 1000 de euro), sportiva legitimată la CSM Giurgiu a fost aproape să rateze prezenţa la Euro Mini Champs. Salvarea avea să vină până la urmă de la prefectul judeţului Giurgiu, Noruţ Stănişteanu, cel care va suporta din buzunarul propriu un sfert din sumă, sperând că gestul său va fi urmat şi de alţii. Într-adevăr, gestul reprezentantului Guvernului în teritoriu a contat foarte mult, conform antrenoarei Mirela Ciobanu (cea care o va însoţi la Schiltigheim pe Denisa Chireceanu) până la data plecării (programată pe 24 august) suma necesară va fi strânsă după ce o serie de firme giurgiuvene au sărit în sprijinul micuţei campioane.

Concursul din Franţa va fi al doilea “internaţional” pentru tenisul de masă giurgiuvean, după ce, în luna mai, o altă reprezentantă a Clubului Sportiv Municipal, Teodora Ciulică (11 ani) a cucerit alături de Adin Diaconu (CSM Slatina) medalia de argint la puternicul memorial “Stepanicic” care a avut loc la Zagreb (Croaţia).

“Faptul că voi fi mai mică decât multe dintre celelalte concurente (n.r. Denisa va concura la categoria ’99, deşi este născută în anul 2000) nu mă sperie. În ţară am câştigat în faţa multor fete mai mari decât mine. Îmi propun să câştig câteva meciuri şi să trec măcar de prima grupă. De fapt… cred că o să trec”, ne-a declarat Denisa Chireceanu.

La rândul său, antrenoarea Mirela Ciobanu crede că însăşi prezenţa în Franţa reprezintă deja o mare performanţă. “Denisa se află la primul concurs internaţional. Eu zic că prin faptul că a ajuns aici a realizat o mare performanţă. O prezenţă pe tabloul de 32 ar reprezenta ceva incredibil”, a declarat Mirela Ciobanu, cea care a recunoscut că a renunţat să mai participe la un important concurs pe echipe din ţară, tocmai pentru a nu-i răpi Denisei posibilitatea de a acumula experienţă internaţională.

Alături de sportiva legitimată la CSM Giurgiu, din lotul României mai fac parte următorii: Daniela Bârzoi (Craiova), Adina Diaconu (Slatina), Andreea Dragoman (Mediaş) – la feminin, Alexandru Manole (Câmpulung Muscel), Andrei Flămând (Bistriţa) şi Vladimir Anca şi Rareş Sipoş (ambii Cluj-Napoca) – masculin.

Bogdan VLADU