La ultima şedinţă a Consiliului local Giurgiu, social-democratul Nicolae Barbu îşi anunţa demisia din consiliu, din motive personale. La acea dată, consilierul local nu a făcut nicio declaraţie referitor la decizia pe care a luat-o. La scurt timp, Nicolae Barbu ne-a declarat, în exclusivitate: „Timp de 18 ani, de când sunt în Giurgiu, nu am făcut niciun fel de politică. Asta până în luna februarie 2008, când Marian Măroiu, un bun prieten al meu, de altfel, mi-a propus să devin unul dintre candidaţii importanţi pe listele PSD pentru alegerile locale. Am acceptat, cu două condiţii: echipă foarte bună şi neimplicarea politicului în munca de administraţie locală.

Eu am spus întotdeauna că fac administraţie, nu politică, în cadrul Consiliului local. Am fost întotdeauna de acord să ofer comunităţii din experienţa mea, din cunoştinţele mele şi chiar din profesionalismul meu. Totul până la implicarea politicului. Eu nu mi-am dorit niciodată funcţii, nici politice, nici de altă natură. Mă mulţumesc cu afacerile mele!”, ne-a mai declarat Nicolae Barbu. La rândul său, preşedintele organizaţiei municipale a Partidului Social Democrat şi, totodată, liderul social-democraţilor din Consiliul local, Marian Măroiu, ne-a declarat: „La nivelul organizaţiei nu s-a discutat demisia domnului Barbu. Dar vă pot spune cu certitudine faptul că această eventuală demisie nu va fi aprobată, pentru că Nicolae Barbu este unul dintre consilierii locali care au ceva de spus în munca în administraţie.

Consider că gestul domniei sale a fost făcut într-un moment de slăbiciune, şi ţin să precizez, cu această ocazie, faptul că anunţata sa demisie nu are nicio legătură cu faptul că a votat pentru vânzarea terenului respectiv. Noi, organizaţia municipală a PSD, nu i-am retras şi nici nu îi vom retrage sprijinul politic domnului Nicolae Barbu!”, a mai precizat Marian Măroiu.

Oana CĂLIN