Antrenament cantonament TURCIA
Antrenament cantonament TURCIA

Plecaţi dintr-o Românie aflată la limita îngheţului, în sudul Turciei care “propune” vizitatorilor în această perioadă temperaturi de aproximativ 20 de grade Celsius, giurgiuvenii nu au timp pentru a se bronza.

Au început tare, cu două antrenamente pe zi, plus că ploaia i-a ţinut departe de obişnuitele plimbări.

“Vor fi câte două antrenamente pe zi. Cel de dimineaţă va fi unul fizic, iar cel de seară unul cu mingea” a explicat Adonis Puiu cel care a prezentat şi programul unei zile obişnuite:

r ora 08:00 – cântar

r ora 08:30 – micul dejun

r ora 09:55 – plecarea spre terenul de antrenament

r ora 10:00 – antrenament I

r ora 12:30 – masa de prânz, urmată de odihna jucătorilor

r ora 15:55 – plecarea spre terenul de antrenament

r ora 16:00 – antrenament II

r între 18:00 şi 19:00 – refacere, spa

r ora 19:30 – cina

r ora 22:30 – stingerea

Dacă în urmă cu peste 30 de ani, generaţia lui Narcis Coman îşi confecţiona din cearceafuri veritabile funii pentru a “evada” din cantonament, Adonis Puiu dă asigurări că fotbaliştii giurgiuveni sunt cuminţi şi disciplinaţi, respectând programul impus de antrenori.

CINCI SAU ŞASE MECIURI DE VERIFICARE Pe lângă antrenamentele obişnuite, în cele 18 zile de cantonament centralizat, giurgiuvenii vor susţine un număr de cinci sau şase partide de verificare.

“În principiu avem cinci jocuri: pe 25, 27 şi 29 ianuarie, 1 şi 3 februarie. Este posibil să evoluăm şi pe 23” a declarat Adonis Puiu.

Iniţial Dunărea Giurgiu trebuia să evolueze pe 23 ianuarie cu echipa din liga a III-a turcă Analyaspor, însă până la urmă Astra va întâlni formaţia-fanion a oraşului Alanya în ziua respectivă.

Acelaşi Adonis Puiu a declarat că singurul jucător cu probleme medicale este Sorin Bucă. Mijlocaşul la închidere giurgiuvean se resimte încă după accidentarea la genunchi suferită în luna decembrie, acesta pregătindu-se separat faţă de colegii săi.

Cazaţi într-un hotel de cinci stele

GOLD CITY HOTEL ANALYA
GOLD CITY HOTEL ALANYA

Dunărea Giurgiu şi-a stabilit cartierul general la aproximativ 120 de kilometri de Antalya, în localitatea Alanya (400.000 de locuitori). Situat pe litoralul Mării Mediterane, oraşul este puternic dezvoltat din punct de vedere turistic, asigurând 30% din veniturile Turciei în acest domeniu. Giurgiuvenii au fost cazaţi la un hotel de 5 stele, în complexul Gold City, cel mai mare din sud-vestul Turciei, fiind uimiţi de luxul şi “dotările” acestuia.

“Iniţial nu ne-a venit să credem. Este superb, de o frumuseţe rar întâlnită. Serviciul este ireproşabil, condiţiile de cazare, masă şi antrenament excelente, plus că este o zonă liniştită” a declarat Adonis Puiu, vicepreşedintele executiv al Dunării Giurgiu.

Delegaţia Dunării, care cuprinde 31 de persoane, este cazată în acelaşi hotel cu Astra Ploieşti. Se pare că în data de 1 februarie, Ioan Niculae, patronul prahovenilor va veni special să asiste la meciul-test dintre Astra şi Dunărea.

Bogdan VLADU