Jurnal Giurgiuvean

Declarația ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a surprins o lume întreagă! E de necrezut!

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, soseste la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) din Bucuresti, marti 20 iunie 2017. ANDREEA ALEXANDRA / MEDIAFAX FOTO

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a făcut sâmbătă, pentru televiziunea locală Constanța TV, câteva declarații despre pelerinajul ce urma să aibă loc luni, la peștera Sfântului Andrei, o declarație care i-a lăsat pe mulți muți…

Întrebat dacă nu cumva pierderea unei singure vieți omenești, în urma posibilei infectări cu coronavirus la pelerinaj, ar fi un preț prea mare plătit, pentru ca evenimentul religios să aibă loc, Arhiepiscopul Tomisului a răpuns sec că dacă cineva moare în urma infectării cu coronavirus la pelerinajul de luni înseamnă că asta a fost voința Lui Dumnezeu, dar măcar pelerinul a ajuns la sărbătoare.

Nu, cine vine la această sărbătoare, iar acolo este momentul să plece din viața aceasta, el pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare. A venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Noi nu îi chemăm cu forța, îi invităm. Este cuvântul Mântuitorului. Cine voiește, să vină. Niciodată nu se poate substitui casa Bisericii. Biserica e Biserica, iar casa noastră este casa noastră.datoria noastră pentru a veni la acel ce ne-a creștinat este pentru absolut toți. Eu îmi fac datoria de păstor. Este datoria să îi chem pe toți la locul aceata sfânt. De aceea, voi face invitație publică, inclusiv președintelui României, premierului, miniștrilor, dar și parlamentarilor. Cine crede, să vină”, a declarat ÎPS Teodosie.

Teodosie a mai spus și alte lucruri care i-au surprins pe jurnaliști: Biserica se întărește oricât s-ar lupta alții cu ea. Cel care luptă împotriva bisericii este ghidat de cel rău. Biserica îl zdrobește pe cel viclean”, a mai declarant ÎPS Teodosie.

De precizat că Tribunalul Constanța a respins  săptămâna trecută cererea Arhiepiscopului Teodosie al Tomisului de anulare a deciziei prin care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a interzis organizarea unui pelerinaj religios cu ocazia sărbătoririi Sfântului Andrei (30 noiembrie).

Arhiepiscopul Teodosie Snagoveanul s-a remarcat pe durata pandemiei ca un contestatar al regulilor stabilite atât de autorități, cât și de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe. Spre exemplu, el a repetat slujba de Înviere din acest an. Toate acestea în ciuda faptului că  Județul Constanța a ajuns la cea mai mare incidență de infectare cu COVID-19 din țară, deși reședința și mai multe localități se află în carantină de peste 10 zile.

(Jurnal)

Exit mobile version