O instanță din România a luat joi o decizie fără precedent, care reprezintă o premieră în sistemul juridic din țara noastra.

Profilul personal al Mihaelei Rădulescu a fost şters de Facebook, nemaifiind vizibil pe reţeaua de socializare, unde a mai rămas activă doar pagina sa oficială. Decizia Facebook a venit după ce vedeta a postat mai multe mesaje denigratoare la adresa fostului soţ al bunei sale prietene, Dana Budeanu. În plus, instanţa de judecată i-a interzis Mihaelei Rădulescu să mai posteze pe Facebook materiale despre reclamant, până la soluţionarea cauzei, după ce vedeta a fost chemată în instanță.

În ultimele săptămâni, Mihaela Rădulescu a făcut, pe Facebook, o serie de dezvăluiri denigratoare, care nu pot fi reproduse, despre fostul soţ al Danei Budeanu, iar acesta a dat-o în judecată, revoltat că prezentatoarea TV îl defăimează. Instanţa i-a dat dreptate lui Radu Budeanu, iar Mihaela Rădulescu a fost obligată, prin ordonanţă preşedinţială, să nu mai posteze pe Facebook nimic care ar putea aduce atingere intereselor reclamantului. Totodată fostul soţ al Danei Budeanu, un cunoscut actor de stand-up comedy,  cere despăgubiri de un milion de lei!

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Mihaela Rădulescu este obligată „să înlăture materialele defăimătoare referitoare la reclamant de pe pagina personală de pe reţeaua Facebook, precum şi orice trimiteri şi referiri la acestea”.

Totodată, instanţa „obligă pârâta să înceteze pentru viitor, până la soluţionarea definitivă a cauzei (…) publicarea oricăror materiale defăimătoare la adresa reclamantului pe pagina personală de pe reţeaua Facebook”.

Decizia instanţei nu este definitivă, însă este o premieră pentru România, informează rtv.net. Iată încă un precedent prin care justiția spune stop libertății prost înțelese de unii de a-ți da cu părerea despre oricine fără să deții argumente decât cele ale libertății de exprimare…