Prima repriză din istoria Astrei în cupele europene a adus o evoluţie crispată, cu o posesie mai bună decît a slovenilor, însă cu o teamă inexplicabilă de careul advers. Faptul că nu a existat nici un şut pe spaţiul porţii este radiografia completă a neputinţei.
Ivanovski, 34 şi 42, a arătat de ce nu îi poate lua faţa lui Fatai în atacul giurgiuvenilor atît timp cît nigerianul este apt de joc. Întîi a trimis pe lîngă din reluare, apoi a lobat şi peluza, deşi pasa perfectă a lui Takayuki necesita doar o „ciupitură de bocanc” peste Vidmar. Somnifer de 45 de minute şi pauză de cafea!

Reîmprospătarea a adus cu totul alţi jucători ai Astrei. Bukari, 57, şi Ivanovski, 59, au avut primele şuturi pe poartă, apoi mingea a fost cărată tot mai des în careul slovenilor, care s-au mulţumit să se înghesuie toţi în propria jumătate. Gardul viu format de Domzale s-a crăpat de două ori, însă Budescu, 65, faţă în faţă cu Vidmar, şi Morais, bară dintr-un şut-centrare, n-au reuşit să dărîme fortăreaţa slovenă.

Glezna lui Budescu i-a salvat
Elevii lui Isăilă au continuat să-şi macine adversarul, dar doar pînă la 30 de metri de poartă. Iar cînd s-au relaxat, la o lovitură liberă a slovenilor, au scăpat doar cu şansă. Ljubovici, 79, a preluat cu mîna, arbitrul n-a văzut, a reluat cu călcîiul în Lung, apoi a ratat ţinta din doar 4 metri! Şuieratul glonţului pe la ureche i-a mutat pe giurgiuveni cu toată echipa în careul advers în ultimele minute, iar, normal cursului jocului, a venit şi golul.

Măţel, 84, a centrat de pe dreapta, Vidmar a boxat, iar mingea n-a mai apucat să cadă, întrucît Budescu a izbit-o cu piciorul drept de la 14 metri fără nici o şansă pentru goalkeeper-ul advers. 1-0 şi Astra a mai lovit o dată bara pe final prin Takayuki. A rămas aşa, dar echipa lui Ioan Niculae aproape calificată în turul următor în faţa unui adversar extrem de modest.

Doar şase rezerve
Daniel Isăilă a fost nevoit, aseară, să se bazeze pe doar şase rezerve, din cauza indisponibilităţilor din lot. Fatai nu a primit viza necesară pentru deplasarea în Slovenia, Tembo nu s-a întors încă din vacanţă, proaspăt transferatul Laban este suspendat pentru trei meciuri în competiţiile europene, iar Florescu, Distefano şi Ben Djemia s-au despărţit de echipa patronată de Ioan Niculae. Pentru a avea şase rezerve, Isăilă a fost nevoit să-l convoace pentru partida cu Domzale pe Sergiu Ungurean, un mijlocaş central de 23 de ani adus în această vară.

Urmează Omonia
Astra mai are de disputat partida retur cu Domzale, pe 11 iulie, confruntare ce va avea loc pe Arena Naţională, apoi giurgiuvenii, în cazul în care nu vor rata calificarea, vor da peste Omonia Nicosia, formaţie ce a terminat pe locul 4 în Cipru. Meciurile cu ciprioţii se vor juca pe 18 şi 25 iulie, partida tur urmînd să se dispute la Nicosia şi returul la Bucureşti.

http://www.gsp.ro/international/europa-league/debut-reusit-pentru-astra-in-europa-league-1-0-cu-domzale-video-cu-golul-lui-budescu-402667.html