15042010001Lucrările de reabilitare a străzilor municipiului au transformat oraşul

într-un uriaş şantier. Deşi utilajele şi rutele ocolitoare dau dureri de cap conducătorilor auto, dar şi poliţiştilor care supraveghează activitatea de fluidizare permanentă a traficului, giurgiuvenii sunt fericiţi că, odată cu terminarea lucrărilor, vor scăpa de coşmarul gropilor din carosabil. Dacă de asfaltarea sensurilor giratorii, mai ales a acelora de pe Bulevardul Mircea cel Bătrân, se ocupă echipele Serviciului de Investiţii din cadrul primăriei Giurgiu, de reparaţiile din carosabil pe întreg tronsonul şoselei Bucureşti se ocupă DADP. Prezenţi în zonele fierbinţi ale lucrărilor, cei doi directori ai celor două instituţii numite mai sus, Liviu Popazu (DGSPGC) şi Mircea Cioclu (Serviciul Investiţii- Primăria Giurgiu) ne-au oferit mai multe date, cu siguranţă importante.

„Alături de plombările efectuate facem şi tratamentul fisurilor din carosabil pentru ca la iarnă să nu constatăm că au reapărut gropi în asfaltul străzilor”, ne declara Liviu Popazu. „Şi vă asigurăm că nu este deloc simplu, deoarece suntem nevoiţi să tratăm circa 10 km de drum. DADP-ul va continua în zilele următoare lucrările de reparaţii mai ales în şoseaua „1 Decembrie”, strada „Tabiei” şi strada „Păcii”.

Cei doi directori ne spuneau că valoarea lucrărilor se ridică, în cazul serviciului Primăriei, la peste 400.000 Ron, iar în cazul DADP la peste 100.000 Ron, sume substanţial diminuate prin implicarea surselor proprii celor două instituţii (utilaje, maşini, salariaţi etc).

Directorul Popazu a dorit să sublinieze faptul că, paralel cu aceste lucrări, se urmăreşte şi toaletarea municipiului. „Suntem preocupaţi, evident şi de fardarea petelor gri, ale ridurilor urbei, pentru ca în dimineaţa zilei de 23 aprilie, de Ziua oraşului, municipiul să arate ca o mireasă…”

F.T.