De ZIUA LIMBII ROMÂNE,  un raft românesc de carte a fost înființat la Atena ( GRECIA), de către Biblioteca județeană ”I.A Bassarabescu” din Giurgiu

0
257

Din dragoste pentru limba română, Biblioteca județeană ”I.A. Bassarbescu” din Giurgiu a înființat de ZIUA LIMBII ROMÂNE,  un raft românesc de carte, la Atena.

Prin parteneriatul încheiat cu Asociaţia „Redescoperă România” Atena, (Grecia ), Biblioteca Judeţeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu a oferit astfel cărţi din donaţii pentru înfiinţarea unui raft românesc de carte la Școala românească „Ștefan Bârsănescu”  din Atena, în Grecia, unde beneficiari sunt copiii români și membrii comunității din Diaspora românească.

Școala românească „Ștefan Bârsănescu” este un proiect care se derulează cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și are ca scop general educația în limba română, conservarea și promovarea elementelor de limbă, cultură, civilizație, spiritualitate specifice filonului identitar românesc, în rândul copiilor români din Diaspora.

Cărțile provin din colecția „Biblioteca Giurgiuveană” dar și din donația oferită de Televiziunea Română.

Pe pagina de facebook a d-nei Gabriela Apostol ( Asociaţia „Redescoperă România” Atena Grecia ) aceasta mulțumește  pentru fondul de carte, pentru  implicare și colaborare exemplară, bucuroasă că este sprijinită în acest  proiect educațional al asociației   ”de parteneri minunați și generoși care susțin  și aduc în atenția comunității, o dată în plus, rolul bibliotecii și neprețuita valoare educativă a lecturii.”

Școala românească „Ștefan Bârsănescu” este un proiect care se derulează cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și are ca scop general educația în limba română, conservarea și promovarea elementelor de limbă, cultură, civilizație, spiritualitate specifice filonului identitar românesc, în rândul copiilor români din Diaspora.

(Jurnal)