De vineri 1 aprilie, medicii de familie nu vor mai acorda asistență medicală pacienților. Care este situația la Giurgiu…

0
112

malpraxis

  Adunarea Generală a Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie (F.N.P.M.F.) și Senatul Societății Naționale de Medicina Familiei (S.N.M.F.) sunt nemulţumiţi de lipsa unui act-adiţional la Contractul Cadru 2016-2017 privind reglementarea condiţiilor acordării asistenţei medicale, care a fost prelungit prin HG până la 1 iulie a.c. Totuși, medicii nu sunt de acord cu noile prevederi și spun că începând de vineri, 1 aprilie, nu pot acorda asistenţă medicală pacienţilor (reţete şi bilete de trimitere la specialist sau spital) în lipsa semnării unui document care să-i absolve de o eventuala imputare abuzivă a costurilor medicamentelor, analizelor şi a altor proceduri medicale. Chiar dacă vor fi chemați să semneze aceste documente, medicii ar putea refuza, până la noi negocieri. Reprezentanţii mediciilor de familie reclamă totodată şi bugetul insuficient alocat medicinei primare în acest an, dar și modul defectuos în care funcţionează cardul de sănătate.

          Pentru a afla care este situația la nivelul județului Giurgiu, ne-am adresat președintei Sindicatului Național al Medicilor de Familie – filiala județeană Giurgiu, dr. Rodica Bușcu, care ne-a declarat că pacienții giurgiuveni pot sta liniștiți, deoarece actele adiționale privind condiţiile acordării asistenţei medicale vor fi semnate, iar medicii de familie vor continua să acorde asistență de specialitate, ca și până acum.

 (Jurnal)