DSCN1513
În seara zilei de Moș Nicolae, întreg municipiul Giurgiu a îmbrăcat straie de sărbătoare, prin aprinderea luminițelor ornamentale montate pe străzile din oraș, și a beculețelor din bradul de Crăciun amplasat în Parcul Mihai Viteazul.

Acest eveniment a adunat câteva  sute de giurgiuveni, veniți cu mic, cu mare, să admire decorul feeric pregătit special pentru ei. Așa cum ne-a obișnuit în fiecare an de când este primar, edilul-șef  Nicolae Barbu s-a aflat în mijlocul mulțimii, a dialogat și a făcut poze cu cetățenii.

DSCN1510Onorul de aprindere a beculețelor de Crăciun i-a aparținut anul acesta Ioanei, o fetiță în vârstă de numai 5 ani din comuna Remuș, care a donat impunătorul brad din curtea casei sale municipalității, astfel încât toți copiii să se poată bucura de el.

 

DSCN1505Totodată, giurgiuvenii prezenți la momentul aprinderii beculețelor de Crăciun au putut viziona un concert de muzică de promenadă susținut de Orchestra de suflători ”Valahia” a Centrului Cultural Local ”Ion Vinea” și au putut admira evoluția frumoaselor majorete ale Trupei aparținând aceleeași instituții, îmbrăcate de data aceasta în tradiționalele costume de crăciunițe.

De la întâlnire nu a lipsit nici Moș Nicolae, prezența sa amplificând entuziasmul copiilor, într-o atmosferă mirifică, pe care numai sărbătorile de iarnă o poate prilejui.

În ciuda câtorva comentarii răutăcioase de pe aceleași și mereu aceleași  site-uri locale, la adresa municipalității și respectiv a primarului, privind modul cum a fost decorat municipiul, noi dorim să îi felicităm  (cu riscurile de a fi la rândul nostru înjurați), pentru efortul ca orașul să arate ca acum… Facem acest lucru prin prisma comparației făcute de noi cu orașul vecin Ruse , al 5-lea oraș din Bulgaria, care la acest moment  este seara aproape cufundat în întuneric…

Teodora NICOLAU

1 COMENTARIU

  1. Iar cine își mai aduce aminte,înainte de 1989 era invers,țărmul bulgăresc era invadat de lumină ,iar la noi era beznă atât afară cât și înlăuntrul nostru.Însă acele vremuri au trecut,duca-se pe pustii! Dar și de la București la Giurgiu este oarece distanță! Cine a plecat sâmbătă de la București spre Giurgiu,cu gândul că va avea o zi însorită,a avut surpriza să intre într-o ceață densă și plină de vălătuci de la Târgul din Călugăreni până spre Remuș,ceață la fel ca aceea din finalul filmului”Moromeții”!Dar curios este faptul că și la întoarcere,peste câteva ore bune,ceața era tot și numai acolo,în timp ce spre capitală soarele nici nu avea de gând să apună.Prilej tocmai bun pentru o puștoaică,drept mulțumire că Moș Nicolae îi adusese ultimul model de tabletă,să zică:”Înseamnă că n-ai mai avut chef să iei strada Gării de la un cap la altul și să faci fotografii ” clădirilor de colț”! Și continuă:”Dar ce am râs astă-vară când dădeai târcoale Statuii cu Căprioara și l-ai întrebat pe un trecător mai în vârstă dacă știe că Diana ar fi avut săgeți în tolba de vânătoare și le-a furat careva.Noroc că omul era cam tare de ureche și ti-a arătat încotro este…Gara CFR!”…

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.