De la 1 octombrie circa 4.800 de persoane cu dizabilități, din județul nostru,  ce depind de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copiilor (DGASPC) Giurgiu, vor rămâne fără indemnizații!

Deși au primit sumele alocate  de la Ministerul Muncii, cele 4800 de persoane nu vor putea intra în posesia banilor, și așa destul de puțini, după cum știe toată lumea, întrucât la ultima ședință a Consiliului județean Giurgiu, de marți 30 septembrie, atât consilierii social democrați cât și aliații acestora nu au votat această Hotârâre. După cum spunea președintele CJ, Vasile Mustățea, hotărârea nu a fost votată tocmai de cei care se bat cu pumnul în piept… că fac protecție socială pentru oameni! Acești aleși județeni, insensibili la durerile semenilor lor, au lăsat prin decizia de azi fără salarii și pe salariații de la Camera Agricolă a Județului Giurgiu deși Ministerul Agriculturii le-a alocat fondurile respective. Conform aceleiași surse Social –democrații și nu numai i-au văduvit azi și pe alți cetățeni din municipiu și județ de posibilitatea de a accede la fonduri europene nerambursabile necesare unor investiții locale…Și de data aceasta social democrații au încercat să demonstreze că au reușit să-și asigure majoritatea și în Consiliul județean Giurgiu.

 N.Red. Mai multe amănunte legate de conflictul deschis dintre consilierii PSD și partenerii acestora cu grupul liberal din CJ , manifestat  doar cu câteva zile înaintea declanșării oficiale a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale veți putea citi în ediția noastră print de vineri, 3 octombrie.

Heliade CĂLIN