beianu-copresedinte Echipa de zgomote a adversarilor politici îi găsește co – președintelui liberalilor giurgiuveni, Dumitru Beianu , în orice  un nod în papură.  Ultima șicană lansată pe piață, de un coleg de-al nostru, este vina acestuia  că i-ar fi ”sechestrat” (?!), miercuri 5 august, pe consilierii județeni ai PNL ,  cu scopul ca aceștia să nu se prezinte la ședința de Consiliu. ”Cârcotașul de serviciu” acredita ideea că Beianu ar fi făcut acest lucru intenționat, știind că în cadrul acestei ședințe urma să fie demis din 3 funcții onorifice, la inițiativa consilierilor PSD & ALDE. Asta deși cu doar o săptămână în urmă toată mass media locale anunțase intenția lui Dumitru Beianu de a-și da demisia … Iată de ce liderul liberal a dorit vineri 7 august , într-o conferință de presă a Organizației județene a PNL Giurgiu, să facă mai multe precizări în acest sens:

”Îmi pare tare rău că o parte a presei locale ( și din acest moment țin să precizez că în semn de protest nu voi mai citi niciodată un articol nesemnat, mai ales pe edițiile online), n-a înțeles de ce nu s-au prezentat consilierii PNL la ultima ședință de Consiliu Județean, lucru pe care  nu l-au înțeles și foarte mulți politicieni locali și județeni, și se pare nici chiar președintele Vasile Mustățea!  … Dar pentru a lămuri lucrurile vă voi răspunde scurt și la obiect de ce-au lipsit liberalii de la ședință… Consilierii județeni ai PNL au lipsit pentru că au înțeles în doar în 10 minute că nu se impunea schimbarea mea, în acea zi, din conducerile celor trei asociații ale ADI Giurgiu!

  … De ce n-a demisionat  Dumitru Beianu, așa cum  declarase recent , și  de ce vor pesediștii  împreună cu cei de la ALDE să-l înlocuiască din funcții pe noul copreședinte al PNL a explicat el însuși . Una dintre explicații a fost aceea că  pentru activitatea de președinte al celor 3 ADI –uri nu primește nicio remunerație. Altfel spus, face muncă patriotică!  Așa cum declara : Fac  acest lucru din stimă pentru cetățenii județului și din dorința ca județul să se poată dezvolta, ca singură alternativă de prosperitate a zonei…Dumitru Beianu a mai precizat că  a demisionat deja din funcția de președinte al ADI Giurgiu – ”Iluminat Public Eficient” – după ce a reușit miercuri, 5 august, ca împreună cu toți primarii din județ să semneze un contract de furnizare a energiei electrice  de iluminat public local,  pentru următorii 8 ani,  cu ELECTRICA MUNTENIA SUD, la un preț mai mic cu 9% pe kilowat/oră, față de prețul din anul 2014! 

Dumitru Beianu a mai explicat de ce nu a demisioant deocamdată și din celelalte două funcții onorifice de președinete al ADI -urilor (”Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide în Județul Giurgiu” și ”Management Eficient pentru un Județ Curat”)…

N.Red. Mai multe detalii privind faptul că era sau nu era oportună demisia lui Dumitru Beianu, și câte milioane de euro ar fi pierdut Consilul Județean Giurgiu dacă  liderul liberal își dădea demisia din aceste funcții  (așa cum doreau consilierii județeni ai PSD), dar și ce alte interese obscure au social democrații  ( cei care cu doi ani în urmă îi promiteau marea cu sarea pentru a rămâne la ei!) și acoliții acestora , pentru a-l demite pe liberalul Dumitru Beianu din funcțiile onorifice, veți putea afla în viitoarea ediție print a publicației noastre ”Jurnal Giurgiuvean”. Până atunci, vorba unui coleg de presă: ”Fiți cu ochii pe noi … fiindcă nici nu știți ce pierdeți!”

Heliade CĂLIN

1 COMENTARIU