De 1 martie, oferim în dar, giurgiuvencelor , ca mărțișor, Cea mai lungă dovadă de dragoste! Ea este a unei bătrâne care tocmai a împlinit 108 ani!

1
76

646x404

Cu siguranță cea mai longevivă dovadă de dragoste din România este cea a Elenei Sireteanu, cea mai vârstnică văduvă de război, născută în urmă cu 108 ani! Femeia aceasta – după cum relatau reporterii unei televiziuni centrale – și-a văzut ultima dată soțul în urmă cu 72 de ani , după ce acesta a plecat pe front și nu s-a mai întors, fiind dat dispărut. De atunci, bătrâna nu s-a mai recăsătorit și a trăit alături de băiatul ei, cu speranța  că, într-o zi, soțul ei îi va păși pragul casei , spunându-i: – M-am întors pentru tine!

Rudele bătrânei vorbeau despre faptul că dacă bărbatul bunicii nu a fost declarat decedat, ci doar dispărut, Elena Sireteanu nu au încetat să-l aștepte mulți ani după sfârșitul războiului, neîncetând să-l iubească și să-l amintească de fiecare dată,  în toate gândurile și amintirile sale.

Elena Sireteanu este astăzi cea mai bătrână văduvă de război și cu cea mai mică pensie,  de  doar 290 de lei! Ce poate fi, iată – așa cum aminteam la început – o dovadă mai clară de dragoste adevărată pentru un om din partea unei femei. Un sentiment emoționant de care foarte puțini ar mai fi în stare astăzi.

Este o poveste adevărată despre iubire, despre speranță, despre devotament , despre curățenie sufletească. O poveste pe care o dăruim în loc de Mărțișor,  tuturor giurgiuvencelor cu vârsta cuprinsă între ” o  zi”  și 108 ani, atâta cât a împlinit bunica Elena Sireteanu. Tuturor acestora Jurnal giurgiuvean le urează La mulți ani!

(Redacția)