Dați bani, pentru Varani!…

4
349

gadea-cersator 

…Așa am putea intitula toată această campanie de victimizare, plină de grotesc,  a posturilor TV aparținând familiei Dan Voiculescu. Puțini au înțeles că în cazul Antenelor nu este vorba de  a se închide vreun post de televiziune sau cumva despre încălcarea  libertății presei, cum i-am auzit pe câțiva spunând… Este vorba despre o Lege care trebuie aplicată, respectiv o datorie ce trebuie achitată, după ce ANAF a pus în vedere proprietarilor că această clădire este sechestrată de stat deși în cei 1 an și jumătate pe care i-a avut la dispoziție, de la acel moment, familia Voiculescu, putea să achite ”fluierând” , cei 60 de milioane de euro datorie către stat…adică datoria către noi, bunii contribuabili.

 Nimeni nu a amintit în aceste zile și de faptul că PRO TV-ul s-a aflat nu de  mult , într-o situație similară și că s-au mutat fără zgomot într-o altă locație, fără ca nimeni să se lege cu lanțuri de zidurile clădirii. Ba mai mult, proprietarul televiziunii, Adrian Sârbu, a avut bunul simț , ca după ce a ajuns după gratii, să vândă postul de televiziune pentru imaginea sa să nu dăuneze acesteia. Iată ce înseamnă să ai caracter, deși aspectul acesta mai poate fi comentat…Evenimentul Zilei a trecut la rândul său printr-o astfel de situație și nu am citit de vreun jurnalist din acest prestigios cotidian să anatemizeze ANAF-ul, instigând populația la proteste.

Zeci de mii de români au la această oră sechestrate imobile pe care cei mai mulți dintre ei le-au  cumpărat cu multă trudă și sacrificii pentru a avea un acoperiș deasupra capului. Ați auzit pe vreunul amenințând de pe vreo macara sau cu un hara-kiri în direct , spunând că este o lucrătură politică?

Miza este, de fapt,  cu totul alta… Raitingul pe care Antenele lui Voiculescu le câștigă prin această campanie de victimizare! Când  ea se va încheia, vom ști câte zeci de milioane de euro au fost câștigați , bani obținuți din publicitate.

Am auzit în aceste zile ale ultimatum-ului ANAF și  o remarcă stupidă, venită, în mod paradoxal,  din gura unui economist cu pedigri. Astfel,  Varujan Vosganian  se întreba retoric și acuzator totodată de ce ANAF se grăbește atât de tare  să ia terenul pe care se află televiziunile Varanului cât timp alături zac terenuri la fel de mari și de prețioase , pline cu bălării. Pentru că într-un fel vinzi un teren pe care se află clădiri în stare de funcționare în comparație cu câteva hectare de maidan acoperit cu bozii, măi tataie!

De neacceptat atitudinea agresivă a cohortei de realizatori din televiziunile posturilor familiei Voiculescu, în condițiile în care dacă fiecare dintre ei ar fi renunțat la câteva luni de salariu ar fi putut acoperi o bună parte bună din datorii, veniturile lor lunare ridicându-se, după cum chiar ei se lăudau cu ceva timp în urmă prin tabloide, de ordinul miilor și zecilor de mii de euro! Iată de ce o serie de alți jurnaliști din mass media au sugerat o chetă națională susținută de toți cei ce nu mai pot dormi de grija Antenelor, sub titlul : Dați bani,  pentru Varani! Ce zici Gâdea, ”te bagi”?

(Florian TINCU)

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Iată ce scria Ev.Zilei în 2014, anticipând parcă circul mediatic din aceste zile din trustul Intact: 

„Penalul Voiculescu și Antena 3, împotriva presei libere”

„Mihai Gâdea, directorul unui post de televiziune, Antena 3, urmărit penal pentru infracţiunea de şantaj, a dedicat o întreagă emisiune terfelirii unor jurnalişti. Numitorul comun al acestor ziarişti: susţin un stat de drept puternic. La linşaj au participat favoriţii lui Voiculescu: Mircea Badea, Bogdan Chirieac şi Mugur Ciuvică (…) Partea cea mai consistentă a emisiunii a fost dedicată jurnaliştilor “băsişti”, atacul cel mai suburban fiind la adresa Andreei Pora (…) Mihai Gâdea şi invitaţii săi nu au reuşit să-i aducă nici o acuzaţie Andreei Pora, dar au prezentat insistent o fotografie, luată la o recepţie, în timp ce jurnalista mânca. În finalul emisiunii, Gâdea a difuzat o parodie grotească, plină de jigniri cu tentă sexuală, spunând că vrea să încheie seara “cu zâmbetul pe buze”.

Dragi cititori și telespectatori! A început războiul total. Se ascut armele. Acesta este doar începutul. Pe măsură ce se vor apropia alegerile, mai întâi cele europarlamentare, apoi, climaxul!, cele prezidențiale din noiembrie, lupta va căpăta proporții paroxistice. Și asta pentru că mizele acestui an 2014 sunt majore: cucerirea de către oamenii lui Felix din USL a fotoliului de la Cotroceni și condamnarea aceluiași Felix, decizie care va ajunge la mâna ICCJ. Aparatul mediatic al lui Dan Voiculescu nu va precupeți nici un efort. Acesta este anul în care mașinăria va dovedi dacă și-a meritat banii sau nu… În ceea ce-i privește pe politicieni, ei nu mai trebuie să se sfâșie între ei în piața publică: o fac ziariștii în locul lor!

***

4 COMENTARII

  1. La cata mizerie morala se petrece in jurul nostru,sa auzi dintr-odata ca din radio-ul masinii bubuie melodia ” Proud Mary-Rollin’ on the River ” lansata de formatia CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL in anul 1969,reluata apoi de inegalabila TINA TURNER intr-o interpretare de exceptie in 1971,si mai apoi de frumoasa BEYONCE la Gala KENNEDY CENTER HONORS-2005,-realizezi inca o data ca ceeace este frumos si de valoare dainuie in timp,ca va avea loc si pe plaiurile noastre mioritice o Renastere ,o Revenire a Apelor Limpezi,care sa spele mizeria produsa de unii conationali,zi de zi si ceas de ceas,cu o ravna de nedescris,demna de o cauza nobila,dar pentru o cauza nobila trebuie sa fii …nobil.

  2. Cat de imbecilizata trebuie sa fi sa crezi ca orice persoana care nu este de acord cu spalarea de creier de la Antena 1, 2, 3 ..este basist. Eu nu sunt basist, nici ceausist, nici iliescian , sunt roman , sunt om dotat cu sistem cognitiv si afirm ca nu sunt de acor ca un penal condamnat zece ani la inchisoare sa isi puna onanistii sa ceara mila pentru a fis scutiti de o datorie fabuloasa. Doar un popor cretin, lipsit de gandire, de valorii poata sa sustina circul unor nenorociti. De ce batranii aia nu au iesit cand s-a votat legile speciale, de ce batranii aia decrepiti nu au iesit pentru drepturile lor ci au iesit sa apere niste penali si circari care incaseaza zeci de mii de euro lunar doar sa manipuleze, sa minta, sa isi faca propriile jocuri. Popor de curve, de lasi, de idioti, de inculti

  3. „Giurgiuvene rock’n roll,
    Tare mai vorbești nasol!
    Eu dau like,tu dai like
    Și purtăm adidași Nike!”
    Cum,”versurile” de mai sus n-au nicio noimă? Dar ce mai are vreo noimă când vezi pe cineva mai tinerel cum îi batjocorește pe cei care care au altă părere,și care au îndrăznit să iasă în Piata Constituției la o întâlnire cu realizatorii de la o televiziune din capitală? Și ei au fost tineri,iar prin anii ’70 se bucurau că făceau parte din”generația în adidași și blugi”.Ei au făurit o parte din valorile materiale și spirituale ale acestei nații,de care beneficiază mulți urmași nedemni!Ei au ieșit în ’89 pe stradă și au pus umărul la dărâmarea unui regim odios,și tocmai de aceea ei știu mai bine care este prețul libertății! Iar acum au simțit din nou amenințarea venită din partea celor care trag sforile din umbră,cei care te manipulează și pe tine „scârbitule”! De aceea,du-te la părinții și bunicii tăi și cere-le iertare pentru cuvintele de ocară pe care le-ai spus la adresa celor de o vârstă cu ei! Sau te duci pe la ei numai când iau leafa sau le vine pensia?