Daniela Bardan este noul director interimar al Bibliotecii Județene „I.A. Bassarabescu” Giurgiu

0
1213

Începând cu jumătatea lunii iulie, noul director interimar al Bibliotecii Județene este Daniela Bardan.

Născută la 17 ianuarie 1964, în Remuş. Copilăria și anii de școală generală au fost petrecute în localitatea natală, urmând, apoi, cursurile  Liceului de filologie-istorie ”Ion Creangă” din Bucureşti şi, ulterior, Facultatea de Studii Juridice şi Administrative ”Dimitrie Cantemir” tot din Bucureşti. De profesie jurist, aceasta a lucrat, imediat după Revoluție, în cadrul Prefecturii Giurgiu.

Pasionată de lectură, plimbări și cinematografie, dar și de grădinărit și gospodărie, Daniela Bardan a acceptat provocarea de a conduce o instituție de cultură care, în ultimii ani, a rămas închisă într-un „turn de fildeș”.

Printre proiectele pe care le are în vedere în perioada imediat următoare, proaspătul director interimar al Bibliotecii ne spunea că se numără, în primul rând, o colaborare cu unitățile școlare din județ, astfel încât copiii să dobândească dragostea pentru citit, prin apropierea de cartea tipărită, nu de cea prezentă pe un gadget. În acest sens, va organiza, în scurt timp, chiar și un târg al cărții de enciclopedie, la care vor fi invitate edituri colaboratoare ale Bibliotecii, dar și elevi din școlile municipiului sau ale comunelor din vecinătate.

Apoi, își dorește ca baza de date a Bibliotecii să fie actualizată, pentru a ști cu exactitate de unde pleacă la drum. Nu vor lipsi nici întâlnirile dintre bibliotecari și cititori, sau dintre cititori și profesori de istorie, literatură, geografie sau profesioniști din alte domenii.

Un ultim proiect – dar nu cel din urmă – este reînvierea „Nopții bibliotecii”, în cadrul căreia să se organizeze chiar și o „Oră a iertării”, în care cititorii care au „uitat” să returneze cărți, iar timpul a trecut mult prea mult pentru a se mai putea face ceva, să fie „iertați” de această greșeală.

(Jurnal)