***Dosarul  de corupţie al lui “Felix” merge în aceste noi condiţii,  la Tribunal

***Dan Voiculescu fentează pentru a doua oară instanţele de judecată

***Vezi ce pretext ipocrit a folosit mogulul Antenelor pentru a scăpa de închisoare

Dan Voiculescu (PC) şi-a anunţat, luni  28 ianuarie, după-amiaza, de la tribuna Senatului, demisia din Parlament. Motivul este acela că Dan Voiculescu are programat un nou termen în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare la Înalta Curte de Casaţie şi Justitie în data de 31 ianuarie. În acest caz Felix  ar putea fenta închisoarea deşi dosarul său de corupţie  a fost repartizat aceluiaşi complet de judecată care l-a condamnat la închisoare în primă instantă pe fostul premier Adrian Năstase, în dosarul „Trofeul Calităţii”.  În acest nou context,  la următorul termen, cel de joi 31 ianuarie, liderul PC poate cere o nouă amânare şi întoarcerea dosarului la o instanţă inferioară (Tribunalul Bucureşti), deoarece acum el nu mai ocupă o funcţie de demnitar.

De precizat că Voiculescu a mai demisionat o dată din Senat, în anul 2012, mutare cu care a obţinut atunci  o amânare de aproape o jumătate de an a judecării dosarului său de corupţie.

Iată cum sună declaraţia făcută de Dan Voiculescu, de la Tribuna Senatului, cu puţin timp în urmă: „Domnule preşedinte, doamnelor şi domnilor. Am o scurtă declaraţie legată de faptul că în ultimul timp se speculează faptul că imunitatea a devenit o piedică în calea actului de justiţie. Pentru ca există un dosar în justiţie în care am fost implicat, am luat decizia ca începând de astăzi, 28 ianuarie 2013, să renunţ la imunitatea parlamentară. Ca urmare, demisionez din Senat

Un truc ieftin, însă o strategie avocăţească geniala, ţinând cont de faptul că la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Voiculescu nu putea depune decât un recurs, pe când la Tribunalul Bucureşti are acum două căi de atac: apel şi recurs, şi în condiţiile în care un proces la TMB ar putea dura circa 3-4 ani, timp în care Voiculescu ar mai putea candida fie la europarlamentarele din 2014, fie la parlamentarele din 2016. Încă o data ne este demonstrat faptul că cei şcoliţi  în lumea fraudelor, a matrapazlacurilor, pot  jongla oricând şi oricum  cu justiţia. Pretextul mizerabil pe care l-a folosit,  invocând faptul că demisionează pentru a nu mai avea imunitate este un joc abil, o momeală aruncată ignoranţilor,  pentru că se ştie foarte bine, imunitatea parlamentară nu se aplică decât în cazul arestărilor sau al percheziţiilor, şi nicidecum în cazul în care dosarul se află la instanţa de judecată . Qvod Erat Demonstrandum!

C. Florentina