Dan MOTREANU, vicepreședintele PNL: „Guvernul României folosește fonduri europene pentru sprijinirea antreprenorilor și crearea de noi locuri de muncă.”

0
579

Vor fi deschise peste 1.400 de întreprinderi sociale, urmând să fie create cele puțin 3.000 de noi locuri de muncă. Bugetul alocat este 214 milioane de euro, prin Programul Educației și Ocupare și prin Programul Incluziune și Demnitate Socială.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat în consultare publică ghidurile solicitantului pentru apelurile de proiecte destinate economiei sociale.
► Apelul de proiecte „Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul urban” are un buget de 104,91 milioane de euro. Apelul de proiecte vizează îmbunătățirea accesului la piața muncii și măsuri de activare pentru toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Este vorba în special de tineri, șomeri de lungă durată, grupuri defavorizate de pe piața muncii și persoane inactive. Vor fi înființate 720 de întreprinderi și vor fi create un număr de 3064 noi locuri de muncă.
► Pentru întreprinderile sociale înființate în mediul rural, proiectele vor fi finanțate prin Programul Incluziune și Demnitate Socială, cu un buget de 109,46 milioane de euro. Vor beneficia persoanele care doresc să înființeze întreprinderi sociale în comunitățile rurale, dar și persoanele vulnerabile. Numărul întreprinderilor sprijinite este de 735.

(Dan MOTREANU, europarlamentar PNL)