Jurnal Giurgiuvean

Dan MOTREANU: „Solicităm eliminarea tarifelor de roaming dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova”

Vicepreședintele PNL, Dan Motreanu a semnat împreună cu mai mulți colegi europarlamentari, o scrisoare adresată președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prin care se solicită eliminarea tarifelor de roaming între UE și Republica Moldova.

„Războiul declanșat de Vladimir Putin cauzează suferințe și Republicii Moldova, nu doar Ucrainei. Rusia continuă să șantajeze Republica Moldova cu rezervele de gaze și încearcă să destabilizeze aceast stat.

Trebuie să întărim legăturile cu oamenii din Republica Moldova și cu guvernul acestei țări. O modalitate de a face acest lucru este includerea Republicii Moldova în zona de liberă de roaming a Uniunii Europene, printr-un acord bilateral privind eliminarea tarifelor de roaming.

O astfel de decizie ar fi un semnal puternic de solidaritate cu milioanele de cetățeni ai Republicii Moldova care luptă pentru drumul european al țării lor.

Un astfel de acord ar fi rezultatul natural al creșterii interacțiunilor dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Peste 2,4 milioane de cetățeni ai Republicii Moldova au călătorit de nouă milioane de ori în Uniunea Europeană în ultimii opt ani de zile, de la liberalizarea vizelor.”

(Dan Motreanu- europarlamentar liberal și vicepreședinte PNL)

Exit mobile version