Dan MOTREANU: „Guvernul folosește fonduri europene pentru sprijinirea copiilor din familii vulnerabile”

0
387

Peste 300.000 de preșcolari și elevi din familii defavorizate vor primi ajutoare pentru rechizite și îmbrăcăminte.

Ajutorul este în valoare de 500 de lei, suma totală alocată fiind de 150 de milioane de euro, din fonduri europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

Ajutorul va fi virat pe cardurile pentru sprijin educațional.

Ajutorul pentru haine și rechizite va fi virat în această lună beneficiarilor care sunt deja în posesia cardurilor din anul școlar trecut. În cursul lunii octombrie, urmează să fie distribuite și încărcate cardurile pentru noii beneficiari.

„Continuăm programul de sprijin adresat copiilor din categorii vulnerabile, prin care acordăm la începutul anului școlar un ajutor de 500 de lei pentru achiziționare de rechizite și haine, iar anul acesta numărul beneficiarilor este în creștere. După cum știm, în România rata abandonului școlar este cea mai mare din Uniunea Europeană, iar fondurile europene pot susține programe pentru a reduce acest fenomen care afectează mai ales copiii din mediile defavorizate. Împreună cu Ministerul Educației, facem toate eforturile ca elevii incluși în program să poată beneficia de acest ajutor încă din prima lună de școală”, a declarat Marcel Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

(Dan Motreanu- europarlamentar și vicepreședinte PNL)