Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Dan MOTREANU, europarlamentar PNL: „Persoanele cu dizabilități trebuie sprijinite să își exercite dreptul la liberă circulație într-o Uniune Europeană fără bariere.”

Dan MOTREANU, europarlamentar PNL: „Persoanele cu dizabilități trebuie sprijinite să își exercite dreptul la liberă circulație într-o Uniune Europeană fără bariere.”

0
Dan MOTREANU, europarlamentar PNL: „Persoanele cu dizabilități trebuie sprijinite să își exercite dreptul la liberă circulație într-o Uniune Europeană fără bariere.”
Acordul privind noul card de dizabilitate standardizat și a cardului european de parcare îmbunătățit, convenit de negociatorii Parlamentului European și ai Consiliului, este un pas suplimentar pentru sprijinirea acestor oameni.
În România, peste 890.000 de persoane au diferite dizabilități.
  • Cardul european este recunoscut ca o dovadă a dizabilității în întreaga Uniune Europeană. Persoanele cu dizabilități vor beneficia de condiții speciale în ceea ce privește serviciile, activitățile și facilitățile. Indiferent în ce țară a UE se vor afla, ei pot beneficia de acces prioritar, tarife reduse, asistență personală și ghiduri audio sau în Braille. Acestea se vor fi oferite pentru transport, evenimente culturale, muzee, centre de agrement și sportive, precum și parcuri de distracții.
  • Cardul european pentru persoane cu dizabilități trebuie eliberat de țările UE în mod gratuit, atât în format fizic, cât și în format digital.
  • Deținătorii de carduri europene de parcare vor avea aceleași drepturi de parcare în întreaga Uniune Europeană. Cardul pentru parcarea va fi eliberat în mod gratuit sau contra unei taxe reduse care să acopere doar costurile administrative.

(Dan MOTREANU, vicepreședintele PNL)

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
17.6 ° C
17.6 °
17.6 °
31 %
2.4kmh
65 %
vin
16 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
16 °