Dan Motreanu: „APIA a finalizat semnarea contractelor pentru acordarea de microgranturi entităților din domeniul agroalimentar”

0
189

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a finalizat semnarea contractelor pentru acordarea de microgranturi entităților din domeniul agroalimentar. Plățile vor fi efectuate în prima decadă a lunii august, potrivit directorului general al APIA, Adrian Pintea.

S-au semnat 9.888 contracte de acordare a ajutorului de stat în sumă totală de 49.440.000 de euro. Microîntreprinderile, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale vor primi câte 5.000 de euro.

Măsurile de sprijin sunt finanțate din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Competitivitate, și de la bugetul de stat.

Microgranturile sunt destinate finanțării:

« cheltuielilor privind stocurile de materii prime, materiale, mărfuri;

« datoriilor curente și restante față de furnizorii curenți;

« cheltuielilor privind chiria, arenda sau redevența pe bază de contract;

« cheltuielilor privind achiziția de servicii necesare activității curente/operaționale, cu excepția serviciilor de consultanță;

« cheltuielilor privind achiziția de obiecte de inventor;

« cheltuielilor privind achiziția de echipamente, utilaje, instalații și tehnologii necesare reluării activității curente/operaționale;

« cheltuielilor privind plata datoriilor către bugetul statului și bugetele locale.”

(Dan Motreanu- europarlamentar și vicepreședinte PNL)